Почина супермоделът Татяна Патиц

1
Причината за смъртта ѝ все още не е ясна
Причината за смъртта ѝ все още не е ясна Снимка: Gisela Schober

Причината за смъртта ѝ все още не е ясна

Супермоделът Татяна Патиц почина на 56 години, съобщи Vogue.

Патиц е родена в Хамбург през 1966 г., но е отгледана в Швейцария. На 17-годишна възраст печели трето място в конкурс за модели и се мести в Париж, където започва работа като модел. През 1985 г. вече е позната в бранша и има една корица за британския Vogue, припомня вестник 24 часа.

Започва работа с фотографа Питър Линдберг, с когото си сътрудничи многократно през следващите години.

VICTOR VIRGILE/GAMMA-RAPHO VIA GETTY IMAGES

"Възхищавам се на Татяна, тя винаги остава себе си", пише Линдберг в книгата си.

През 80-те години на 20-ти век Татяна се появява в френските и италианските издания на Vogue, Elle и много други. Работи с фотографи като Ървинг Пен, Хелмут Нютън и Стивън Майзел. Считана е за едно от първите имена в групата на супермоделите.

"Дълбоко сме натъжени от новината за смъртта на Татяна Патиц, дългогодишна приятелка на Питър. Бихме искали да изразим уважението към добротата, вътрешната красота и изключителната интелигентност на Татяна. Мислите ни са насочени към нейните близки и особено към Йона. Тя ще ни липсва безкрайно много", пише в Туитър профила на фондацията на фотографа Питър Линдберг.

Причината за смъртта на супермодела все още не е ясна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    до 4
    В момента го гледам. Но си прав, че едва ли ще го догледам. Не подкрепям ваксинирането насила, но такива коментари като №3. 😢
  • -3
    4
    До 3
    Вие,неваксинираните,очаквате ли да видите края на света???
  • 2
    3
    Посланието е.....
    До всички *ваксинирани*: тик-так, тик-так, тик-так, тик-так!
  • 9
    2
    mRNA
    Причината за смъртта на супермодела вероятно е глупостта ѝ да се нашие с мъзгочите за Covid 19 на Бил Гейтс и Урсула Лайняната. Тя, „ваксината“ им, бави, но не прощава!
  • 0
    1
    not my problem
    s a f e and e f f e c t i v e
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари