Почина председателят на Върховния съд на Русия

1
Вячеслав Лебедев почина в Москва на 81-годишна възраст
Вячеслав Лебедев почина в Москва на 81-годишна възраст Снимка: Сергей Бобылев / ТАСС

Вячеслав Лебедев почина в Москва на 81-годишна възраст

Председателят на Върховния съд на Руската федерация Вячеслав Лебедев почина в Москва на 81-годишна възраст, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация на пресслужбата на Върховния съд, информира 24 часа.

"С дълбоко съжаление съобщаваме, че на 23 февруари 2024 г. почина председателят на Върховния съд на Руската федерация Вячеслав Михайлович Лебедев", се казва в изявлението.

Според ТАСС медицинските служби са уточнили, че причината за смъртта е заболяване.

Върховният съд отбеляза, че "Лебедев има неоценим принос за укрепването и развитието на местната съдебна система, формирането на конституционните и законодателни основи на независима съдебна система и формирането на органи на съдебната общност". Той е работил за осигуряването на еднаквост на съдебната практика, хуманизирането на наказателното законодателство, повишаване на откритостта на правосъдието, неговата достъпност и социална насоченост.

Функциите на председател на Върховния съд временно ще изпълнява първият заместник на Вячеслав Лебедев, уточнява ТАСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    до 1
    Пишман да стане човек от укробоклуци като теб. 🇧🇬❤️🇷🇺
  • -2
    1
    Слава Украине
    А дано по-чести да са новините от този род. Нека си почиват в мир по-честичко тези главорези и убийци на братята и сестрите си в Украйна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари