Почина Митко Кадийски

0
Журналистическата гилдия в България загуби и Димитър Кадийски
Журналистическата гилдия в България загуби и Димитър Кадийски

Журналистическата гилдия в България загуби и Димитър Кадийски

Директорът на седмичника "Банкеръ" бе един от аристократите в тази професия - деликатен, диалогичен, но и безкомпромисен, когато ставаше въпрос за спазване на правилата в журналистиката.

За кончината му съобщи във фейсбук Румян Славов, негов колега от някогашния вестник "Народна младеж", където Кадийски също е работил.

"Напуснал ни е ДИМИТЪР КАДИЙСКИ, випуск 1977 г. на Факултета по журналистика. Започна работа в "Народна младеж", където стигна до зам.-главен редактор, после в "Банкеръ", един от основателите и директор на изданието. Светла памет за Митко!"

Това написа във фейсбук групата "Вестник "Народна младеж" и други вестници" нейният администратор, журналистът Румян Славов. Много колеги, работили с Димитър Кадийски през годините, изразяват своите съболезнования под това съобщение.

"Колегията ще запомни Димитър Кадийски като ителигентен и етичен колега, дал много от себе си за утвърждаване на сериозната и коректна журналистика", казват от Съюза на българските журналисти (СБЖ).

Поклонението ще е в събота, 11 ноември, от 15,00 часа, в църквата "Света София".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари