Почина Любомир Добрев

0
Актьорът има над 120 незабравими роли, прокара път на столичните театри до родния си град
Актьорът има над 120 незабравими роли, прокара път на столичните театри до родния си град

Големият български актьор Любомир Добрев е починал на 82-годишна възраст, съобщиха негови близки, цитирани от Флагман.

Добрев има над 120 незабравими роли в театъра и бе определян за „Българския Чарли Чаплин“. Той е роден през 1937 година в Бургас, завършва средното си образование в Мъжката гимназия в родния си град, а след това и ВИТИЗ през 1962 година, в класа на проф.Филип Филипов.

Започва кариерата си в театъра във Видин, а първата му роля е паметна – Доктора в пиесата „Службогонци“ от Иван Вазов. След това играе в театрите в Габрово, в Русе, в София, в Пловдив. През 1972 година стъпва на сцената драматичен театър „Адриана Будевска" в Бургас, където остава 28 години. Последната му роля беше в спектакъла „Бог“ на Уди Алан в края на миналия век.

След пенсионирането си Любомир Добрев се зае с тежката задача да прокара пътя на големите столични театри към Бургас. В кожата на импресарио той се справя великолепно и дълги години няколко поколения бургазлии имаха възможност да гледат на живо най-значимите постановки в България.

Той е вторият голям актьор от това поколение, който ни напуска само за седмица. Преди няколко дни България се сбогува и с Вълчо Камарашев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари