Отиде си Славчо Пеев

0
Тъжната вест обяви Калин Сърменов
Тъжната вест обяви Калин Сърменов Снимка: БГНЕС

Тъжната вест обяви Калин Сърменов във Facebook

Почина големият актьор Славчо Пеев. Тъжната вест обяви Калин Сърменов във Facebook.

"Светлина Славе и благодаря за смислените мигове. Аплодисменти и поклон!", написа той в социалната мрежа.

Славчо Пеев е роден на 4 април 1939 г. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов" през 1964 г. Работи в Драматичен театър „Йордан Йовков" Толбухин и в Сатиричния театър „Алеко Константинов" от 1967 г., където е директор до 1989 г.

Актьорската кариера на Пеев включва изиграни над 70 театрални и 100 телевизионни роли, както и участия в 23 филма. Измежду филмите с негово участие са „Конникът" (1964), „Няма нищо по-хубаво от лошото време" (1971), „С деца на море" (1972), „Мисия Лондон" (2010) и много други.

Режисьорската му кариера е свързана с театъра и започва през 2006 г. Тогава Пеев поставя „Римска баня" от Станислав Стратиев в Сатиричния театър. Други режисирани от него постановки са „Две сватби и едно прелюбодеяние" от Рей Куни и „Таблата" от Димитрис Кехаидис.

Поклон пред светлата му памет!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    България осиротя
    Голям българин ни изостави.Трудно ще намерим заместник на Пеев или неговите колеги.Човек оставил диря в сърцето и душата ма няколко поколения българи.Достоен и за пример българин,артист.Учител по духовност ,а защо не и патриотизъм български.
  • -5
    2
    Осман
    Такива актьори вече има само в Болиуд.
  • 15
    1
    Истински актьори
    Бог да го прости! Такива актьори каквито сме гледали в старите български филми, няма повече да видим. Те бяха величия в киното и на театралния подиум. Поклон пред тях!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари