По-високи глоби за крадците на ток

0
ЕРП-тата искат двойно по-големи санкции
ЕРП-тата искат двойно по-големи санкции Видео: bTV

Очаква се предложенията да се гласуват от КЕВР в края на април.

По-високи глоби за крадците на ток – енергийният регулатор работи по промените заради многото случаи на системни кражби, предаде bTV.

Електоразпределителните дружества настояват, ако някой се присъедини незаконно към мрежата, да му се начисляват сметки от шест до 12 месеца назад, а не за 3, както е в момента.

За миналата година от ЧЕЗ са установили над 6600 кражби на ток. В Южна България ЕВН е установила над 2700 злоупотреби, а „Енергопро” е засякло 3500.

Очаква се предложенията да се гласуват от КЕВР в края на април.

„Това, което работната група е предложила, е електроразпределителните дружества да проверяват своята собственост, това са електромерите, на всеки три месеца и да се дотаксува само от периода на последната проверка, тоест до 90 дни”, каза Пламен Младеновски, директор на дирекция "Електроенергетика и Топлоенергетика" в КЕВР.

„Ние предлагаме тази санкция да бъде много по-драстична, както е в другите държави да бъде санкцията 12 месеца назад по пълната мощност, която е преминала за период от 24 часа”, посочи Емил Георгиев, изпълнителен секретар на Федерацията на потребителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари