По "Барселонагейт" е назначена финансова експертиза

0
Бойко Борисов е дал обяснения, но в процесуално качество не е разпитван, но това е тактика на разследването, обясни ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова
Бойко Борисов е дал обяснения, но в процесуално качество не е разпитван, но това е тактика на разследването, обясни ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова Видео: NOVA

Бойко Борисов е дал обяснения, но в процесуално качество не е разпитван, но това е тактика на разследването

По т.нар. казус "Барселонагейт", миналата година има образувано досъдебно производство по което тече интензивно разследване, допусната е финансова експертиза, целта на която е "събиране на доказателства за произхода на едни средства". Делото е образувано за пране на пари, каза на пресконференция ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова, предаде БТА.

Тя уточни, че по случая първоначално е имало проверка, по която бившият министър-председател Бойко Борисов е дал обяснения. "В процесуално качество не е разпитван, но това е тактика на разследването", каза Маджарова и добави, че все още няма повдигнати обвинения по делото.

Казусът, свързан с конкретна къща в Барселона и пране на пари, се появи в медиите в началото на 2020 г. В него беше замесено и името на Бойко Борисов. По случая испанските власти проведоха разследване.

Във връзка с друго дело, за изтеклите през 2019 г. лични данни на хиляди българи от НАП Маджарова коментира, че няма все още внесен обвинителен акт, тъй като все още се чака изготвянето на специална експертиза, изискваща специални знания в сферата на компютърните технологии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари