По 8 сигнала работиха пожарникарите в областта за денонощие

0
Вчера сутринта в 10:09 часа служители от Втора РСПБЗН - Русе с един автомобил са оказали съдействие по сигнал на друга институция
Вчера сутринта в 10:09 часа служители от Втора РСПБЗН - Русе с един автомобил са оказали съдействие по сигнал на друга институция

Вчера сутринта в 10:09 часа служители от Втора РСПБЗН - Русе с един автомобил са оказали съдействие по сигнал на друга институция. Сигналът е подаден от ул. "Плиска", блок „Мадара“, където домашно животно се е било качило на дърво. 

В 15:02 часа екип от РСПБЗН - Ветово е изпратен по сигнал за запалена туристическа газова бутилка в дома на жена на ул. "Йордан Йовков" в Русе. Произшествието се е разминало без пострадали и нанесени щети.

За времето от 15:58 часа до 16:45 часа двама служители от пожарната във Ветово с един автомобил са се отзовали на обаждане за запалени сухи треви и храсти в град Ветово, на улица „Никола Петков”. При пристигане на място се установява, че пожарът се е разпрострял на площ от около 10 000 кв. метра. Пожарът е бил изгасен. Няма щети и пострадали.

В 15:45 часа екип на РСПБЗН - Две могили е насочен за гасене на запалени сухи треви и храсти в село Батин. При пристигане на място се установява, че са запалени площи от около 10 000 кв. метра. Пожарът е потушен без щети и пострадали.

В 18:12 часа служители от Втора  РСПБЗН - Русе с два автомобила са изпратени на сигнал за запалена подземна транспортна лента за зърно в силоз на фирма в Русе, в района на Източна промишлена зона. При пристигане на място се установява тлеене в натрупани вещества, отложени при транспортиране на зърното по подземната транспортна лента. Не се отчитат щети при инцидента.

За времето от 20:34 до 21:50 часа двама служители от сектор СОД - Русе с един автомобил са отишли в село Пиргово, след сигнал за оси в подпокривно пространство на къща. На място се установява, че осите са застрашавали здравето на трудно подвижния собственик на къщата. Екипът е третирал мястото.

В 18:48 часа четирима служители от РСПБЗН - Бяла с два автомобила са изпратени на сигнал за запалени сухи треви и храсти в местността „Моруница” в землището на гр. Бяла. При пристигане на място се установява, че са запалени треви и храсти на площ около 50 000 кв. метра. Пожарът е изгасен.

В 23:30 часа пожарникари от Първа  РСПБЗН - Русе са изпратени да гасят запален пластмасов контейнер на улица „Николаевска” № 85 в Русе. При пристигане на място се установява, че са запалени два пластмасови контейнера и е засегнат трети. Вследствие на температурното въздействие е засегната и витрина на магазин. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари