По 16 часа чакат руснаците на границата с Монголия

0
Хиляди руски граждани чакат с часове, за да преминат в съседна Монголия
Хиляди руски граждани чакат с часове, за да преминат в съседна Монголия Снимка: AFP

Монголското правителство се стреми да запази дистанция от конфликта в Украйна

Хиляди руски граждани чакат с часове, за да преминат в съседна Монголия в опит да избегнат мобилизация за войната в Украйна, което увеличава натиска върху правителството в Улан Батор, което иска да запази дистанция от конфликта, пише Reuters, предава Агенция Фокус.

Според собствените им показания руснаците чакат на опашки до 16 часа, за да преминат в Монголия, на граничния пункт Кяхта, а някои от тях признават, че това е бил "единственият им избор“, след като президентът Владимир Путин обяви "частичната мобилизация“ от 300 000 резервисти.

Монголия, която е почти изцяло зависима от руския петрол и газ, официално има неутрална позиция по отношение на украинския конфликт, отбелязва агенцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    10
    daskal
    До 8 - Тъй, тъй... То и България нямаше допреди век и половина. Но виждам, че Русия те вълнува много повече. Възторгвай се!
  • 4
    9
    до 7
    Пък ти си дебила, който никога няма мнение по дадена , но пък затова винаги е в състояние да каже нещо за хората с мнение. Карай си таксито, бе идиот, какво си вреш задника там, където другите си мерят пищовите?:)
  • 4
    8
    до 5
    Ти естествен идиот ли си или си станал в следствие на родната ни образователна система? Кога Крим е бил украински преди 1960 година примерно и кога изобщо е имало Украйна през вековете? Правиш ли разлика между народност и фолклорна географска област?
  • -3
    7
    мхм
    Номер 4 е русенеца, един тотален аутсайдер и неудачник дето кеси по цял ден и коментира. Разберете го, това му е радостта в живота
  • -2
    6
    до 4
    виждам че си един проруски дебил и няма да си губя времето с теб. По твоята логика Турция да анексира родопите бе малоумник, тогава ква руска песен ще запееш. Изкуфял миндил :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари