Пламен Стоилов стана „Кмет на месеца“ за юли

0

Конкурсът „Кмет на месеца“ за юли приключи! 

Жителите на цялата страна подкрепиха своите фаворити. С победата се поздравиха кметовете на Русе  – Пламен Стоилов, на Поморие – Иван Алексиев и на Ивайловград – Диана Овчарова. Темата, по която кметовете се състезаваха бе „Отдих и спорт“, информира kmeta.bg.

Конкурсът през този месец постави нов рекорд за най-много гласували. Близо 35 000 души дадоха своя вот за фаворита си.

Надпреварата при общините с население над 50 000 души бе интригуваща и водачът в класирането се смени няколко пъти. В крайна сметка Пламен Стоилов финишира убедително на първа позиция с 25% пред втория – кметът на Стара Загора Живко Тодоров. На трето място остана градоначалникът на Варна Иван Портних, а на последните две места кметовете на Перник и Шумен.

При общините с население между 20 и 50 000 души станахме свидетели на изключително оспорвано съревнование между кметовете на Поморие и Горна Оряховица. В крайна сметка Иван Алексиев успя да изпревари своя колега инж. Добромир Добрев с едва 5% и се поздрави с победата. На трета позиция остана кметът на Ботевград Иван Гавалюгов, а на последните две места се наредиха градоначалниците на Нова Загора и Айтос.

Конкурсът „Кмет на месеца“ за юли бе най-интересен при малките общини. До последния ден на надпреварата не бе ясно кой ще се поздрави с победата. Диана Овчарова успя да генерира широка подкрепа в заключителния етап, което се оказа решаващо за успеха й, а на второ място остана Димитър Славов, кмет на община Бяла (област Русе). На трето, четвърто и пето място се наредиха градоначалниците на Хисаря, Сливница и Ново село.

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари