Страхил Карапчански: Това е отчет на кмета в сянка!

1
Кметът Пламен Стоилов пак демонстративно напусна заседанието на общинския съвет
Кметът Пламен Стоилов пак демонстративно напусна заседанието на общинския съвет

На 19 септември 2019 г., четвъртък, на заседание на Общински съвет - Русе Мариян Димитров направи изказване на тема:  "Относно отчета на кмета Пламен Стоилов за мандат 2015 г. - 2019 г."

"Безспорно е, че има и свършени неща, но русенци се питаме на каква цена и с какво качество са тези инфраструктурни проекти? Дали данъкоплатците не са платили за мерцедес S класа, а са получили за ползване колело втора употреба? Най-добрия отдел в Община Русе през целия мандат беше пресцентърът с ръководител уволнената Мария Иванова. Тя като магьосница превръщаше всички гафове в изключителни постижения.

През този мандат съм посочил на кмета Пламен Стоилов множество пропуски и нарушения, като съм направил 52 изказвания на 34 заседания на Общинския съвет - Русе. Кметът се е съобразил с две от критичните ми бележки, като е присъствал само на три от изказванията ми, което е грубо неуважение към мнението на гражданите.    

Препоръката ми към следващия кмет е:  „Уважавайте мнението на гражданите, за да бъдете успешен кмет! Те са вашите работодатели, а не са главанаци!“   

Кметът Пламен Стоилов пак демонстративно напусна заседанието на общинския съвет, което е ново потвърждение, че никога не са го вълнували проблемите на гражданите в Община Русе.

Зам. кметът Страхил Карапчански възкликна: "Това е отчет на кмета в сянка!"

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОИН КМЕТЕ,

Правя изказване относно отчета на кмета за мандат 2015 г. - 2019 г.

На 135 страници кметът Пламен Стоилов и екипът му са представили отчет за постигнатото в отделните направления през мандата. Те твърдят, че са работили с високо темпо за реализиране на приоритетите за възраждането и утвърждаването на Русе като лидер в Дунавския регион, реализирайки знакови за града ни инфраструктурни проекти свързани с подобряване качеството на живот на русенци.

Безспорно е, че има и свършени неща, но русенци се питаме на каква цена и с какво качество са тези инфраструктурни проекти? Дали данъкоплатците не са платили за мерцедес S класа, а са получили за ползване колело втора употреба? Най-добрия отдел в Община Русе през целия мандат беше пресцентърът с ръководител уволнената Мария Иванова. Тя като магьосница превръщаше всички гафове в изключителни постижения.

През този мандат съм посочил на кмета Пламен Стоилов множество пропуски и нарушения, като съм направил 52 изказвания на 34 заседания на Общинския съвет - Русе. Кметът се е съобразил с две от критичните ми бележки, като е присъствал само на три от изказванията ми, което е грубо неуважение към мнението на гражданите.              

От трибуната на общинския съвет 6 пъти съм го предупредил, че с лошата си транспортната политика ще доведе фирма „ЕГГЕД“ с 35 % общинско участие до фалит, което й се случи. В тази връзка, 2 пъти съм поискал безплатно пътуване за ученици и пенсионери с доходи под линията на бедност. Беше ми отговорено, че съм некомпетентен и популист.

Пет пъти го информирах, че Спортната зала не се управлява прозрачно, а само в полза на частния инвеститор. В резултат братя Бобокови абдикираха от задълженията си и не е ясно кога ще достроят търговските обекти от проекта към залата.

Също 5 пъти обърнах внимание на кмета, че концесията на Спортен комплекс „Дунав“ е неизгодна за Община Русе – 250 лв. на месец за срок от 35 г. и не е в полза на Футболен клуб „Дунав“. Тези дни концесионерът декларира, че вече няма да финансира „Дунав“, но не се отказва от концесията, въпреки че всяка година Община Русе подпомага отбора с 270 000 лв.

По инфраструктурните проекти и обществените поръчки към тях взех отношение 13 пъти, от които 6 пъти за многократните ремонти на пл. „Свобода“, както и за ремонта на ремонта на кръговото, Градския стадион, паветата по ул. „Славянска“. Възмутих се от финансовата корекция – наложените глоби по тези проекти на стойност 3,5 млн. лв. и съдебните разноски за 20 000 лв.

По екологичните теми защитих провеждането на референдум за чист въздух и се противопоставих на демагогията на кмета да се изработи наредба за същата сфера. Възразих срещу неефективното пръскане против комарите.

Два пъти настоявах да се запази паметника на културата Застрахователно дружество „България“ – Старата полиция.

Четири пъти го умолявах да се избере обществен посредник и Обществен съвет по екология. Вместо това, кметът чрез корекция на бюджета премахна предвидените необходими средства, което гарантира неговата безконтролност.

Засегнах и 9 други теми, между които уволненията в Община Русе и закриването на паралелка в МГ „Баба Тонка“.

Препоръката ми към следващия кмет е:  „Уважавайте мнението на гражданите, за да бъдете успешен кмет! Те са вашите работодатели, а не са главанаци!!“

МАРИЯН ДИМИТРОВ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари