Пияна и без книжка зад волана: Коя е задържаната шофьорка с почти 4 промила?

1
При гонка с полицията удари три коли, между тях и полицейска
При гонка с полицията удари три коли, между тях и полицейска Видео: NOVA

28-годишната Габриела е осъждана за кражба

28-годишната Габриела от Плевен, която при гонка с полицията удари три коли, между тях и полицейска, и отчете 3,77 промила алкохол, след тест с дрегер, е била “адекватна” по време на задържането ѝ.

Това каза комисар Валентин Георгиев, началник на Охранителна полиция. “Учудващо изглеждаше добре - вървеше, не заваляше, беше адекватна. Търсеше си кучето, което беше избягало, и цигарите. Дори дойде до колата, защото й беше студено, дадохме й да се облече”, разказа пред NOVA комисар Георгиев.

Припомняме, че екшънът се разигра в понеделник сутринта. 28-годишната жена била на парти. Час след полунощ, когато всички участници в събирането спят, решила да се разходи до денонощен магазин. След като откраднала автомобил, направила катастрофата, недалеч в кв. „Сторгозия”. 

Днес ще бъде внесено искане в Окръжен съд Плевен за взимане на най-тежката мярка - задържане под стража, каза Диана Илиева, говорител на окръжната прокуратура. 

След извършен разпит, прокуратурата установява, че жената съзнателно е ударила колите. “При извършения оглед на местопроизшествие също не са открити спирачни следи”, допълни Илиева.

Обвиненията, които съдът ще разглежда са три. Най-същественото е “причиняване е ПТП с материални щети при евентуален умисъл”, чието наказание е от 1 до 10 години лишаване от свобода. 

Към момента на престъплението 28-годишната Габриела е била в изпитателен срок. Преди това тя е била осъдена за кражба.

Ако съдът я признае за виновна за тези три деяния, ще определи наказание лишаване от свобода, при тази предпоставка ще бъде въведено в изпълнение условното наказание”, обясни говорителят на окръжната прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари