Писателят Георги Мишев се срещна със свои читатели в Русе

0

По покана на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Русе и Издателска къща „Хермес“ доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе взе участие в среща с писателя и сценарист Георги Мишев.

В приветственото си слово Областният управител сподели своето възхищение от неподправения талант на Георги Мишев, като направи препратки към една от най-новите му книги „Мир на страха ни“.

В своя поздравителен адрес доц. д-р Бурджиев отбелязва „Творчество подобно на Вашето е израз на национално богатство, олицетворяващо несломимия дух на артиста“.

В знак на дълбока признателност към личността и творчеството на Георги Мишев, доц. д-р Стефко Бурджиев му връчи плакет на Областен управител на Област Русе за изключителен принос в българската култура, което официализира с Удостоверение за притежание.

Тази година писателят Георги Мишев бе удостоен с най-високата степен на престижното отличие за принос в културата “Златен век” – огърлие. Той е автор на „Осъмски разкази“, „Хлапето“, „Носачи на жалони“, „Адамити“, „Матриархат“, „Вилна зона“, „Селянинът с колелото“, „Дами канят“ и „Патриархат“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари