Пилонът на раздора

0
Истинска буря се разрази през последните седмици за това да има ли знаме или да няма на пилона на Рожен
Истинска буря се разрази през последните седмици за това да има ли знаме или да няма на пилона на Рожен Снимка: БНТ

Истинска буря се разрази през последните седмици за това да има ли знаме или да няма на пилона на Рожен

Темата коментираха в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ инициаторът на инициативата Симеон Караколев, председател на фондация "Наследство в бъдещето", и Аделина Банакиева, гражданска активистка.

Симеон Караколев не счита, че това е най-важната кауза в държавата. Тя е една от каузите, която сме припознали ние, припознават я хиляди, каза той.

Според Аделина Банакиева, текстилният патриотизъм е последното, от което се нуждаем в България. "Това място е красиво само по себе си, защо на Рожен. Там ще се провежда един събор и ще се продават кебапчета. Кому е нужно?"

"Аз не оприличавам събора с кебапчета, а с дух и енергия", опонира й Симеон Караколев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Балканеца
    2, вместо да се опитваш да се правиш на учител, вземи се пообразовай малко. Или "белгарска" е по- българска, от която аз съм използвал? Отделно запетайки, грешки... Иначе линкове пращаш, акъли раздаваш, плъхове привиждаш.. пък себе си май не виждаш какъв си цървул обрулен. Сигурно и на тебе събора ти пречи. Маай кюфтета на търлата, слушай чалга, вей знамето с дъгата, радвай се на високия си интелект, и остави нас, по- простите от вас умно-красивите. 3, не сме хейтърски народ. Има една писклива и врякаща общност, която иска всичко да бъде по техния начин, либерасткия. Събират се някакви хора в балкана, носят си народните носии, пеят си народни песни, на никого не пречат. Сега искали пилон със знаме да си сложат и за пискливите вече е голям проблем. Индивиди, които никакво отношение нямат към събитието, никога вероятно не са ходили, няма и да отидат, пречи им. Не могат да обяснят защо, но им пречи. Но ако беше със знамето на пед@лите нямаше да им пречи, даже по- голямо щяха да искат да бъде. В крайна сметка, нормалните хора не са длъжни да се съобразяват с мирогледите на новия умно- красив "елит". Пък на последните, ако им стиска, да отидат на събора и да обяснят на невежите кое е добре и кое не.
  • 4
    3
    Аз
    Хейтърски народ сме и това си е!
  • 6
    2
    ДО 1
    Дори белгарска дума не използваш а си запасал чифт пищови! https://bg.wikibooks.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B8_%D0%B2_%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F_%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA Аре у лево нещастен плъх.
  • -2
    1
    Балканеца
    Ами на гювендията като не и харесва събора, да не ходи. Ама човешкото нахалство е безгранично като вселената и трябва да оциври където и колкото може срещу нещо, което реално не и пречи. Ако беше педалско сборище обаче вероятно нямаше да и пречи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари