НАП: Търговци на събора в Рожен масово не са издавали касови бележки

1
"Тайни клиенти" са налазили събора
"Тайни клиенти" са налазили събора Снимка: Фейсбук

"Тайни клиенти" са налазили събора

Само за два дни данъчните са инспектирали повече от 22 временни заведения и магазинчета на събора в "Рожен", като в половината от тях са установени общо 17 нарушения, за което са съставени актове.

Те са предимно за неиздаване на касова бележка и липса на фискално устройство, като в няколко от обектите фискалните инспектори са констатирали повече от едно нарушение.

В рамките на контролната кампания, служителите на НАП са извършили явни и тайни наблюдения, като в проверките се е включил и т.нар. "таен клиент", чрез който безспорно е установено, че част от търговците не издават документи за извършените продажби.

Главният фокус на НАП при проверките както по време на събора в Рожен, така по морските ни курорти е коректното отчитане на приходите от продажби на стоки и услуги в търговските обекти. Неведнъж сме се обръщали към потребителите със съвет да изискват своя касов бон, тъй като по този начин те осъществяват граждански контрол върху отчитането на приходите, стават гарант за лоялна конкуренция и защитават потребителските си права“, каза Румен Спецов, изпълнителен директор на НАП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    ха,
    на тарлата като че ли издаваха?!? а втория кво да го коментирам, да си лекува комплексите, бол, бол психиатри имаме!
  • 8
    2
    вгъZроден патреотар
    и като ми стана едно такова патриотично как с парите от моите данъци БДЖ спонсорира издигането на пилонЯ вместо да оправи нещичко по разпадащите се вагони. И още по-патриотично ми става като видя как "сите патреоте" отишли да трупат печалби на гърба на другите "патреоти" налагайки баснословни цени и укривайки всяка стотинка данък. Патреотско е да крадеш от собствената си държава и народ! Още по-патреотско е да подкрепяш "сите патреоте" и пилонЯ! Национална гордост! :D:D :D
  • 5
    1
    LOL
    иZтински патреоти, сър! :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари