Петко Георгиев: Няма да има кардинални промени в кабинета след ротацията

0
Изборът на Десислава Атанасова за КС показва арогантност, смята журналистът
Изборът на Десислава Атанасова за КС показва арогантност, смята журналистът Видео: NOVA

Изборът на Десислава Атанасова за КС показва арогантност, смята журналистът

Няма да има кардинални промени в Министерския съвет след ротацията. ГЕРБ ще увеличи влиянието си в кабинета. Нормално е в правителство, водено от Мария Габриел да има увеличено влияние на тази формация”. Това заяви журналистът Петко Георгиев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS по повод предстоящата ротация в управляващата „сглобка”.

Той е категоричен, че ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС имат непреодолими различия, които не могат да преодолеят. „Те са толкова кардинално различни по начина, по който гледат на политиката, че никога няма да се доближат”, каза Георгиев. Войната в Украйна е направила изборът на тази коалиция неизбежен, обясни той. „Но да се твърди, че формулата на властта е такава само заради войната там, не е вярно”, смята журналистът и допълни, че това правителство е свършило много работа.

За новоизбраните съдии за КС Петко Георгиев каза: "Изборът на Десислава Атанасова за КС е резултат от изключителната арогантност на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Те не просто показват, че ще назначат в Конституционния съд, когото си поискат, а ще го направят така, че да заболи техните партньори. На всички е ясно, че от избирателите на ГЕРБ и ДПС никой няма да се впечатли, но привържениците на ПП и на ДБ имат правото да запитат защо ги поддържат".

Запитан за израза на Атанас Атанасов от ДБ, че за всеки „ще се намери място под слънцето”, той каза, че няма да има толкова много регулатори и държавни позиции. „За всички няма да има”, каза шеговито той и допълни, че е необходим баланс за състава на регулаторните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари