Петър от трабанта е настанен в приюта за бездомни в Русе

0
Петър има проблеми с краката и трудно се движи, а не получава и нито стотинка доходи
Петър има проблеми с краката и трудно се движи, а не получава и нито стотинка доходи

Петър Станев, който от няколко години живее в трабанта си, от вчера е настанен в приюта за бездомни в Русе, пише днес русенският вестник "Бряг". Социалните служители и хора от приюта бяха изпратени при бездомника.

Петър обаче поиска малка отсрочка, за да си помисли дали иска да отиде в "Добрият самарянин" за студената зима. 62-годишният мъж от около 6-7 години живее в трабанта си на паркинг по ул. "Муткурова". Той има проблеми с краката и трудно се движи, а не получава и нито стотинка доходи. Хранеше се с каквото му донесе приятел.

Вчера сутринта служителка на Социално подпомагане отишла при Петър да го попита за решението му, заедно с необходимите документи за настаняване в приюта. Тогава той се съгласил да отиде и е бил откаран с колата на управителя на "Добрият самарянин". "Когато се свързахме с  директорката на Социално подпомагане Кристина Георгиева тя обясни, че Петър е дал съгласието си да постъпи в приюта и след това са организирани необходимите документи и транспортът. Услугата, която се предлага за бездомните, е от 3 месеца, в които те могат да останат там", пише репортерката Ренета Минкова. Екип на "Бряг" отишъл вчера до приюта, за да види как се чувства Петър на новото място. Той се зарадвал и споделил първите си впечатления: "Тук е по-добре, топло е, дадоха ми и проходилка, с която да се движа". Обяснил, че миналата година е отказал да бъде настанен, защото някой го излъгал, че в приюта има само болни. Трудната подвижност обаче го накарала да приеме предложението на социалните. Сега Петър е доволен, че ще прекара на топло зимата. Добавил, че помещенията са добре направени и има с кого да си приказва. Четири човека са в стаята. Не е успял да прибере всичкия си багаж, но бил на сигурно място. Събота и неделя размислил, че няма какво да прави в колата. "Все още не се беше климатизирал в топлата стая. Изпрати ни с пожелания да сме здрави и с думите "Беше ми приятно, че дойдохте да ме видите", разказва екипът на "Бряг".

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари