Петър Христов ще бъде кремиран

0
Урната с праха му ще бъде положена в земята в гробищния парк на Велико Търново
Урната с праха му ще бъде положена в земята в гробищния парк на Велико Търново

Убитият бизнесмен Петър Христов ще бъде кремиран в София и след това урната с праха му ще бъде положена в земята в гробищния парк на Велико Търново, съобщава "Телеграф". 

Такова било желанието на майката Момка, която не искала тялото на обичния й син да бъде положено направо в земята. Кметът на Самоводене Николай Милаковски също потвърди тази информация, като допълни, че е предложил на близките на бизнесмена преди кремацията ковчегът с тялото на Христов да бъде докаран в родното му село за час-два, за да могат хората там, на които той е правил толкова добрини, да се простят с него.

Дали това ще се случи обаче не е ясно, тъй като означвало ковчегът с тялото да бъде разходен от София до Самоводене и след това да бъде върнат обратно в столицата за кремацията. А след това урната с праха отново да бъде транспортирана до Велико Търново.

Засега се знае, че в Търново поклонението пред урната ще бъде в петък, 12 януари, в залата на Двореца на културата и спорта. Там, където преди две години беше поклонението и пред починалия национал Трифон Иванов. От колко и до колко часа ще бъде поклонението пред Петър Христов и кои държавни мъже ще дойдат да го почетат все още не е ясно. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари