Пет ползи от вечерните тренировки

0
Вижте причините да тренирате вечер, вместо сутрин
Вижте причините да тренирате вечер, вместо сутрин

Някои хора не обичат да правят упражнения сутрин.

Ароматът на кафе далеч не е това, което ще ги накара да се усмихнат и да станат рано. Светлината през щорите съвсем не ги радва.

И ако търсят нещо, то това е възглавницата. А защо ни учат, че трябва да правим упражнения сутрин? В крайна сметка това може да се случи и вечер. И може да доведе до промяна на живота.

Първото нещо: упражненията вечер няма да доведат до нарушение на съня ви. Според изследване няма разлика в съня на хората, които се упражняват вечер и тези, които го правят сутрин, пише Profit.bg.

Ето и ползите от вечерните тренировки:

Ще спите по-добре!

Според изследвания хора, които вдигат тежести вечер, имат по добро качество на съня спрямо тези, които го правят сутрин или следобяд. Ето защо една тренировка ще ви помогне за по-добрия сън.

Това е не само добър начин мускулите да си починат и възстановят, но и по-дълбокият сън ще ви накара да се чувствате по-добре и съответно да бъдете по-бодри през деня.

Ще имате по-качествена тренировка!

Според изследвания вечерните тренировки ще ви помогнат за по-лесното изграждане на мускули и ще подобрят издръжливостта ви. Какво означава това? Ползите от упражненията вечер са по-ефикасни.

Ще имате по-ниско кръвно!

Отново според проучване хора, които тренират вечер, имат с 15% по-ниско кръвно налягане спрямо тези, които тренират сутрин.  

Ще имате по-добри резултати съвсем скоро!

Хора, които тренират вечер, имат с 20% по-висока издръжливост. Което означава, че бенефитите са повече изгорени калории, по-силни ръце и крака. 

Тялото ви ще свикне да работи по различен начин

Сутрин нивата на кортизол са по-високи, което може да забави растежа на мускулите. Нивата на тестостерон са по-високи вечер обаче, което помага за растежа на мускулите. Още една причина за по-бързи резултати. 

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари