Пепелянка клъвна фермер по пениса

0
Макар мъжът да е в стабилно състояние, пенисът ме у издут и покрит с пълни с течност места
Макар мъжът да е в стабилно състояние, пенисът ме у издут и покрит с пълни с течност места

Фермер, който се облекчавал по малка нужда на полето, бил откаран по спешност в болница, тъй като отровна змия го захапала за пениса, докато уринирал.

46-годишният постъпил в бързата помощ в гр. Шринагар, щата Джаму и Кашмир, три часа след атаката на влечугото.

Макар мъжът да е в стабилно състояние, пенисът ме у издут и покрит с пълни с течност межури на местата, където в плътта са се впили зъбите на змията. Пациентът казал, че го е нападнала змия, която нарекъл „гунас“, което е местното название на Levantine viper (Левантийска пепелянка), за която е известно, че е отровна.

При направените изследвания било установено, че кръвта на пациента се съсирва по-бързо под влияние на отровата. Веднага му била дадена противоотрова, която неутрализирала действието на веществото в зъбите на атакувалата го змия.

Три дена, след като започнало лечението на мъжа, кръвта му започнала да се съсирва нормално и той бил пуснат да си отиде у дома. Подуването на пениса му спаднало четири дни след изписването на пациента от болницата, въпреки че останали рани на местата, където го била ухапала змията.

Все пак две седмици по-късно фермерът вече бил напълно здрав.

Инцидентът бил описан от лекари пред New England Journal of Medicine.

Инцидентът стана известен в момент, когато Лекари без граници предупредиха, че в световен мащаб се изчерпва противоотровата срещу змийски ухапвания Fav-Afrique,, произвеждана от фармацевтичната компания Sanofi Pasteur.

Недостигът на лекарството щял да бъде усетен през юни догодина, което ще постави живота на хиляди хора в опасност.

Компанията прекрати производството на противоотровата миналата година и със същото оборудване започна да произвежда медикаменти за лечение на бяс.

Всяка година около 5 млн. души по света биват ухапвани от змии, в резултат на което умират близо 100 000 души, а на няколко стотин хиляди се налага да се правят ампутации, или започват да страдат от различни заболявания.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари