Пенсионери се хвърлят пред коли за пари

0
Хвърлих се с двата крака върху спирачките, за да не я блъсна и слава Богу, размина се, но стресът, който изживях, не може да се опише, жалва се шофьор
Хвърлих се с двата крака върху спирачките, за да не я блъсна и слава Богу, размина се, но стресът, който изживях, не може да се опише, жалва се шофьор

Възрастни хора рискуват живота си за някой лев, като се хвърлят пред леки коли.

Последният случай е от Карлово, а „блъснатата” баба учтиво признала на шофьора, че го прави за 50 лева.

Миналата седмица ме блъсна един. Даде ми 50 лева. Сестра ми беше с мен. Чу и видя всичко”, казала старицата на ошашавения водач. Историята се развила по обяд преди няколко дни на зеленчуковия пазар в Карлово. Мъжът паркирал и отишъл до някакъв магазин. Пет минути по-късно той се върнал и решил да потегля. Внимавал при маневрата за заден ход, за да не блъсне някой. В този момент жена на видима възраст около 70-75 години, която била на тротоара, изведнъж му се хвърлила зад колата. Човекът веднага спрял и отишъл да я попита дали е добре и дали да я закара в болница. Тя отказала да се вика линейка и директно заявила, че иска пари. „Останахме като гръмнати. Да не говорим за стреса, който изпитахме. Ужас! Явно това й е коронен номер. Пазете се”, коментира в социалните мрежи шофьорът, предаде Монитор.

При друг случай, но този път в Асеновград жена на средна възраст махнала на спряла пред зебрата кола да минава. Когато лекият автомобил започнал да ускорява уж разсеяната пешеходка изведнъж и то гърбом към посоката на движение стъпила на пешеходната пътека. „Хвърлих се с двата крака върху спирачките, за да не я блъсна и слава Богу, размина се, но стресът, който изживях, не може да се опише. Първо спрях пред зебрата да й дам предимство, а тя отказа да пресича и дори ми махна да продължавам. Сякаш я усетих какво е намислила, та успях да реагирам”, се жалва друг шофьор от Пловдив.

Не сме получавали такива сигнали. Ако бъдем сигнализирани, ще назначим проверка”, коментираха от КАТ Пловдив. Оттам припомниха, че преди години е имало случаи на деца, които се хвърлят пред автомобили в „Столипиново”, но тази „практика” в махалата е била отдавна прекратена.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари