Преизчисляват пенсиите на 350 000 души

1
Кога да се очакват допълнителните пари?
Кога да се очакват допълнителните пари? Видео: NOVA

Кога да се очакват допълнителните пари?

Пенсиите на 350 хиляди работещи пенсионери ще бъдат преизчислени служебно от днес. Повече пари ще получат тези, които са придобили осигурителен стаж след пенсионирането си.

Според областния координатор на КНСБ в Монтана Мария Лазарова дори при един ден трудов стаж през 2023 г., преизчислението ще бъде в сила. "Това важи за хора, които са на трудов договор и са придобили право на пенсия заради достигнати нужните стаж и възраст. Увеличение няма да получат хората с по-ниска пенсия, защото поради скока на минималната заплата, тя е по-висока, както и тези, които са достигнали тавана. Неработещите пенсионери ще получат увеличение през юли, великденски добавки няма да има", посочи тя, цитирана от NOVA. И допълни, че средно ръстът е около 30 лева. А новите суми ще бъдат изплатени на пенсионерите още през април.

От първи юли същите тези преизчислени пенсии на работещите пенсионери отново ще бъдат увеличени с редовното осъвременяване в размер на 11%. От същата дата се увеличава така наречената "вдовишка добавка" от досегашните 26,5% на 30%. Това ще засегне над 660 000 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари