Пенсионер: Цените вървят нагоре, животът надолу!

0
В сезона на туршиите възрастните българи са най-ощетени от високите цени на зеленчуците
В сезона на туршиите възрастните българи са най-ощетени от високите цени на зеленчуците Видео: БГНЕС

В сезона на туршиите възрастните българи са най-ощетени от високите цени на зеленчуците

Настъпи сезонът на туршията. С оглед негативните ефекти на увеличаващата се в страната ни инфлация репортер на БГНЕС отиде до пазара „Димитър Петков“ да провери как се позиционират цените на зеленчуците.

Като цяло хората на пазара са възмутени от повишените цени на земеделските продукти спрямо предишни години.

Тук зеленчуците са по-скъпи, отколкото на другите места. По-скъпо ми изглежда всичко, отколкото да кажем на „Красна поляна“. Цената на зелето не съм я гледала, понеже не правя туршия“, заяви Галина Костова.

Сред хората, които са максимално ощетени от високите цени на зеленчуците, са пенсионерите.

Аз съм пенсионер. Цените са гола вода. Цената на зелето беше по-скоро нормална, като го купувах преди месец. Сега не го гледам зелето, понеже се интересувам от тикви. Преди години като работех, нещата бяха що годе добре, но сега като пенсионер виждам, че всичко поскъпва. Цените вървят нагоре, животът надолу. Това е положението. Не знам как ще се оправим“, сподели Ангел.

Оказа се, че зелето е по-скъпо на фона на останалите зеленчуци.

Като гледам цените, доста са надути. Вчера минах през Костинброд, пак беше същото. От Петърч надолу – извадили зеле, но е скъпичко. Другите зеленчуци – краставици, домати – са напълно нормални. Праз лукът – също. Специално ми е чудно, че кестените са много надути, друга година това не е било. Тая година, като че ли прасе са заклали“, оплака се Йордан Денков.

Поне 15% е вдигнато тази година зелето. Уверявам ви, че е много скъпо тази година. 100% съм убедена в това. Миналата година беше 60 ст. Тази година под 1.40 лв. не е. С 15% най-малко е вдигната цената. Може би няма много насаждения, затова е поскъпнало. Миналата година имаше много насаждения, тази година няма“, анализира г-жа Димитрова.

Цените са нормални. Като се има предвид този труд, който полагат хората, мисля, че цените са абсолютно нормални. Този труд, който полагат хората, за да произведат тези продукти, нали трябва и те да изкарат. Специално цената на зелето ми се струва нормална – 1.40 лв. – 1.50 лв. – при тази лоша година, толкова топло време беше. Всичко ми си се струва в реда на нещата“, каза от своя страна Светла. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари