Пенчо Милков забрани да се събират пари от родителите в градини и училища в Русе

12
Изключение се допуска за познавателните книжки, предвидени за децата в яслените групи
Изключение се допуска за познавателните книжки, предвидени за децата в яслените групи

Кметът на Русе Пенчо Милков издаде заповед, с която забрани да се събират пари от родителите в детските градини и училищата в община Русе

Със заповедта се забранява да се искат финансови средства от родителите в детските градини за санитарни и хигиенни материали, игрови пособия, дидактически материали, ремонт, оборудване и обзавеждане и за познавателни книжки и учебни комплекти. Изключение се допуска за познавателните книжки, предвидени за децата в яслените групи, информира Русе Медиа.

Забранява се и събирането на пари от родителите на учениците в училищата за ремонт, оборудване и обзавеждане на помещенията и за охрана и сигурност на учениците.

Проверки по постъпили сигнали ще извършва началникът на отдел „Образование, спорт и младежки дейности“, като ще се търси дисциплинарна отговорност от директорите. Контролът по заповедта ще се упражнява от ресорния зам.-кмет Енчо Енчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    14
    Иван Добрев
    До тук набюдавам гласове само на хейтъри над хора които са си изказали мението от опит.Тя истината боли,нали?Не им е изгодно на някой хора да бъдеш честен.Има една поговорка "Като не можеш да помогнеш не пречи".Тъй че вас хейтъри никой не ви чука по главата да правите нещо,а който иска да помогне нека помогне не виждам нищо лошо в това да си помагаме и да проевяваме човещина.Хора много,човеци малко.Мислете не само за Ваще задници,а и за бъдещето което очаква децата ви.Градете и не рушете,всичко зависи от вас и добрия пример който давате.
  • -2
    13
    Ергенекон
    Ако е доброволно?
  • -5
    12
    Гражданин
    Моето дете е в детска градина и понеже всичко е безплатно, респективно с ниско качество, аз занесох на детето си лични моливи, лепило, боички, ножица и каквото още реших. Ползва си ги само то и му вършат работа. Помагала бих купила също ако се налагаше. Нищо лошо не виждам, то си е мое дете, моя грижа, нека му е удобно😊
  • 13
    11
    123
    През мракобесния и ужасяващ "комунизъм" и по-късно "социализъм" неща като ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ и ОБРАЗОВАНИЕ бяха БЕЗПЛАТНИ. В България нямаше неграмотни деца. Пратихме човек в космоса. Сега ще се отопляваме с кибритени клечки. Да живей ЕС и неговите ценности!
  • 16
    10
    Русенец
    До ком.8: - Тези т.нар. "помагала", са основно тетрадки, в които всичко е готово написано, а ученикът само огражда верният орговор или дописва изпусната дума. А едно време пишеха всичкият текст, като така се упражняваха в правопис и подреждаха собствена мисъл, сформираха изказ. Е, тези времена бяха лоши и това вече не е хубаво да се възпитава у децата. Сега им показват три отговора и само посочват верният. Така се става дете-чудо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари