Пенчо Милков: ТИР паркингът не би могъл изцяло да реши проблема с опашките

0
Важна е организацията вътре, но и организацията на държавните институции. Регулиране на проблема дължи основно държавата, допълни градоначалникът на Русе
Важна е организацията вътре, но и организацията на държавните институции. Регулиране на проблема дължи основно държавата, допълни градоначалникът на Русе Снимка: Фейсбук

Важна е организацията вътре, но и организацията на държавните институции. Регулиране на проблема дължи основно държавата, допълни градоначалникът на Русе

В момента на тир паркинга има 634 камиона. 70 са по булеварда, спират се и при Бяла. Продължавам да настоявам при изпълване на капацитета на паркинга контролните органи да спират водачите на двете места, които определихме съвместно с държавните институции с официален протокол. В покрайнините на града, а не във вътрешността“, пише кметът на Русе Пенчо Милков във Фейсбик профила си.

Той коментира, че дните на наплив са понеделник, вторник и сряда, в останалите дни е далеч по-спокойно. Затруднение представлява преминаването на шофьорите през заобиколни маршрути, за да избегнат опашката, както и най-вече прекъсванията в работата на административните гишета по границата. За режима им на работа кметът е изискал справка, която да представи в следващите дни пред новите министри.

И пак да кажа – паркингът е абсолютно необходима, липсваща досега предпоставка за доброто функциониране на тази система. Но не би могъл изцяло да реши проблема сам. Важна е организацията вътре, но и организацията на държавните институции. Регулиране на проблема дължи основно държавата.

От 1992-93 г. са първите публикации в Русе за километрични задръствания. До момента никой не беше решил въпроса, въпреки че паркинги в България има. Реално сега се появява възможност за трайно решение при добра организация на държавните институции и наличието на това съоръжение. Трябва да има координация на всички отговорни структури.

Направена е значителна инвестиция, която цели ред, нормално придвижване на хората и премахване на предпоставките за инциденти на пътя“, коментира още кметът на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    18
    Бат Ивко
    Господин Пенчо,недей да спиш ами иди да видиш какво става на международното.Пет километра опашка чака да влезе в нещото откъдето сигурно и ти смукна ко.....н.А и в това рекитьорско съоръжение пълни безхаберници.Отиваш да си вземеш номер защото си имаме наш паркинг и излиза един винаги ядосан батка и ти казва -днес нови правила,трябва да донесеш камиона.Усети се че наесен си аут и много бързо го измисли.А някои замисли ли се дали има всички редовни документи да функционира този бетон.
  • 4
    17
    бсп
    като не можеш да решиш даден проблем, хвърляй оставка вместо да смучеш държавна пара за нищоправене . смотаняк
  • 5
    16
    Русенски Метрологичен Център
    Тоя, ако го тестваме, ще счупи ТЪПОмера. Жалко, че е сял семе на ляво и на дясно.Много жалко.
  • 2
    15
    Мдааа...
    Както обикновенно, нищо при тебе не е свършено докрай. Ами онази работа?
  • 11
    14
    Случаен минувач
    На тоя все нвкой друг му е виновен!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари