За работата на Община Русе - прозрачно и обективно

2
Пенчо Милков се провали във всички сфери, но неистово се напъва отново за кметския стол, коментира Живко Владимиров
Пенчо Милков се провали във всички сфери, но неистово се напъва отново за кметския стол, коментира Живко Владимиров Снимка: Фейсбук

Желанието за втори мандат на Пенчо Милков е по-силно от спазване на законите, пише Живко Владимиров

Пенчо Милков се провали във всички сфери, но неистово се напъва отново за кметския стол, коментира русенец.

Живко Владимиров сподели разочарованието и огорчението си от кмета на Русе.

Г-н Владимиров е изредил проблемите, в чието решаване градоначалникът се е провалил.

Публикуваме целия му пост, споделен във фейсбук групата "Обществен съвет - Русе":

"За пореден път, Пенчо изгуби битката с комарите. Както и с косенето. Както и с извозването на боклука . Както с всичко останало…Но затова пък има заместници, които са отговорни за всичко- те са некадърните..

Точно по този повод, неистово се напъва отново за кметски стол, който както видяхме не е по размера му.

Сега – прозрачно, както беше обещал Пенчо, за състоянието на града:

  1. Провал във войната с комарите във всички райони на града.

  2. В края на мандата си , Пенчо Милков доброволно премахна извършените по негово разпореждане незаконни строежи. В противен случай го грозеше глоба от Дирекцията по строителен контрол. Доброволно е премахнат незаконен строеж в езерото на Лесопарк -насип, за който се изисква разрешение за строеж, а такова липсва. Междувременно той се опита отново да ни излъже колективно относно законността на насипа и чрез медиите и сесии сочеше компетентности си по ЗУТ. Коя е фирмата, извършила премахване на насипа в езерото и на каква стойност възлиза изграждането и премахването за сметка на данъкоплатеца предстои да се разбере. Дано някой скоро му зададе този въпрос.

  3. Незаконно и без съответни документи е направен абсолютно некадърен ремонт на ул.Тулча. Подменени са бордюрите на пътното платно, за сметка на това обаче, са оставен тротоарите в окаяното им състояние с разместени или липсващи плочи и с дупки. В тази връзка, по повод ремонта на ул.Плиска и Тулча се извършва разследване от полицията, съвместно с Дирекцията за строителен контрол.

  4. Поредното безумие на Милков и зам.кмета по строителство Магдалина Илиева е свързано с големите кметски хвалби за нов басейн в парка, който да стане собственост на Общински пазари. Смисълът на тази врътка се оказа с цел сладката хапка да отиде в частни ръце. Дали кметът е получил за това лично 1млн лв. предстои да с доказва.

Фирмата стопанисваща досега басейна обаче е подала сигнал до прокуратурата за извършващите се по разпореждане на Магдалина Илиева СМР, което не е единичен или първи незаконен случай в кариерата й през последните години . Работещия багер разчиства имота в Парка на младежта, без да е освободен от от собствеността на наемателя.

Действията на Илиева и Пенчо отново граничат с престъпление, като предстои прокуратурата да се произнесе относно този казус, както и по други образувани производства свързани с разследване на неправомерни договори по ЗОП, сключени от Илиева.

Като всички съмнително коректни действия, извършени от Кмета и зам. кмета по строителство Магдалина Илиева, започналия неправомерно основен ремонт на улиците , е факт, преди да е обявена обществена поръчка за проектиране и избиране на изпълнител на ремонтите.

По-интересно е че при липса на приет бюджет Милков не би могъл да харчи отпуснатите му държавни пари, но той бърза с популистката мисъл-местните избори наближват и трябва да се покажат дела – нищо че противоречат на Закона.. Явно желанието за втори мандат е по-силно от спазване на законите.

Съществен принос за това има заместникът му по строителство М. Илиева , доказала некомпетентността си, по мнението на строителния бранш, силно впечатлен от некомпетентността на любимата юристката Елена Тодорова-Тутракански внос.

Не издържал на агресивното му поведение и на грубото погазване на ЗОП, е напуснал и началникът на отдела за обществени поръчки. Следва напускането на нови служители с опит и знания, на които им е писнало да търпят хаоса който Милков и тесният приятелски кръг, наречен - екип са създали в общината .Членовете на този екип са наказвани от Сметната палата. Заради неправомерни действия на Кмета ,заместникът му Недев отнесъл глоба от 10 000лв. С глоби са наказвани и други членове на екипа му.

Системните законови нарушения, които извършват, са също повод за напускане и на други на ценни кадри, които не са наследство от мандата на Герб, а близки приятели и съратници на Кмета.

Един от тях е неговият приятел Искрен Илиев, който лично Пенчо назначава за директор на Правната дирекция. Илиев напуска обиден на Милков, който на всичко отгоре го и нагрубил. Факт е , че Милков не се интересува от служителите си и се държи крайно грубо , вероятно под стрес да не му се изплъзне втория мандат.

Съвсем нормално е некомпетентната в областта на строителството Магдалина Илиева да създаде хаос в така наречената „Малка Община“. Служителите трудно понасят незнанието и безумията й.

Напуснаха и архитектка със знания и опит , която също Пенчо е назначил , както и специалист по строителни конструкции. Строителната община се задъхвала, поради липса на хора , като за мандата на Пенчо следствие на некомпетентни и незаконни действия са напуснали повече от 10 човека.

Липсата на мениджърски умения, избухливостта на Пенчо, параноичното му поведение и милиционерските му похвати в Общината, както и неумението на строителния зам.кмет Магдалина Илиевва са направили атмосферата за работа ненормална,твърдят бивши и настоящи служители. Същото твърдят и граждани, потърсили услуги от Малката Община.

Разочарованието на Милков при срещи с бизнеса от зам. кмета Магдалина е изказването му че няма да я назначи при втория бленуван мандат. Дългогодишното им приятелство според запознати, е сериозно разклатено. Милков все пак се е усетил че Илиева го манипулира и заблуждава, като вероятно се облагодетелства.

В същото време, в което Пенчо се гласи за втори мандат на борда на потъващия кораб Паркът на Младежта се е превърнал в място за дрифтове, а площадката до Дунавски Кът се е превърнала в паркинг. Да не споменавам ужасяващото състояние на града, след неконтролираното строителство на Водния цикъл.

Още нещо- със сигнал до Прокуратурата е и прословутото влакче на Златка което се движи без регистрационни номера в нарушение на Закона за Движение по пътищата. Явно като юрист Пенчо не знае че наредбата на ОС няма сила на закон. Гражданите са принудени да дават предимство на влакчето по ул.Мостова в нарушение на закона.

И така за четири години, Кметът не можа да разбере , че само със снимките и ПР социални мрежи не се гради имидж. Това беше работещо само по време на Кметската кампания."

Това да си го запишат и новите кандидат кметове, които се опитват да ползват същия номер. Хората отдавна не са наивници и нито на снимки вярват, нито на кухи действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    До 7
    Не разбрах,къде са намалели комарите,но разбрах,че си лизач на кметско яйце...
  • 3
    14
    В допълнение
    от питане на сесията на Общински съвет от 15.06. на гражданин стана ясно, че Пенчо Милков и упълномощената от него Магдалина Илиева не са възложили събаряне на нито един обект по влязла в сила заповед за незаконно строителстово!!! в продължение на 4 години
  • -2
    13
    Преслав Петров
    Как може да казвате, че кмета нищо не бил направил. Последните 4 години градът ни най-накрая живна малко. Толкова много концерти и благотворителни събития се случиха на територията на общината.
  • 14
    12
    До Селянина с коментар №9
    Агитирате да се гласува за кмет, който е юрист и независимо, че познава нормативните изисквания, ги нарушава?! Два примера, с доказателства. Който има време и желание да проверява достоверността им. 1. Третиране срещу комари Съгласно чл. 13. от Наредба № 1 от 5 януари 2018 г. за условията и реда за извършване на дезинфекции, дезинсекции и дератизации (1) Министерството на здравеопазването поддържа публична база данни за лицата по чл. 12, ал. 1, която съдържа: 1. номер и дата на уведомлението; 2. данни за лицето, което извършва ДДД (наименование на едноличния търговец или юридическото лице, ЕИК); 3. видовете дейности, които се извършват; 4. данни за лицето - ръководител на ДДД дейностите (трите имена и номер на удостоверението за правоспособност). (2) Информацията по ал. 1 се публикува на интернет страницата на Министерството на здравеопазването и се актуализира при всяка настъпила промяна. Община Русе НЕ е вписана в регистъра на Министерството на здравеопазването. https://www.mh.government.bg/bg/administrativni-uslugi/registri/ 2. Мостът в Лесопарк Липник С писмо изх. № ПУ-01-292 от 25.04.2023 г. на Басейнова дирекция „Дунавски район“ – Плевен се указва, че ползването на повърхностен воден обект за изграждане на линейна инфраструктура, пресичаща водни обекти – мостове – подлежи на разрешителен режим по реда на глава 4 от Закона за водите. Писмото е публикувано на интернет адрес: http://www.bd-dunav.org/content/Arhiv-na-Stanovishta-za-dopustimost-194/ Чл. 144., ал.1, т.8 ЗУТ Инвестиционните проекти се съгласуват и одобряват след писмено заявление на възложителя и след представяне на данни за влязло в сила разрешително за водовземане или ползване или разрешително за заустване на отпадъчни води, издадени по реда и в случаите, предвидени в Закона за водите. Община Русе НЕ е внесла заявление за издаване на разрешително за ползване на воден обект в БД – Плевен. Два примера за незаконосъобразни действия от страна на общинска администрация. Само два. Изводите са за гласоподавателите. Онези, които имат оне малко мозък.
  • 14
    11
    мхм
    некадърника явно е наредил на подчинените да му лъскат имиджа тук с коментари. тоя провалил се вече като кмет образ, който си е цяла карикатура, го виждаме всички какво свърши . градът никога не е изглеждал толкова зле. оправданията на някой друг. като не можеш да се справяш хвърляш оставка. но този няма доблест дори и за такава постъпка
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари