Пенчо Милков изслуша проблемите на жителите на село Бъзън

0

Жителите се оплакаха от гонки и настояха за поставянето на легнали полицаи

Вчера кметът Пенчо Милков проведе приемна с граждани в село Бъзън.

При разговорите се открои проблем с нарушители на реда, които в късните часове организират гонки и шофират без да имат правоспособност, въпреки поставените камери от кмета на селото Василена Цанкова. Живущите настояха за поставянето на легнали полицаи, за което кметът сподели, че ще внесе предложение към Комисията за организация и безопасност на движението. Той допълни, че ще се свърже и с органите на реда, за да се проведат насочени проверки.

Родители на деца в селото повдигнаха въпроса и с детската градина, филиал на ДГ „Червената шапчица“ в Русе. Освен с кмета, те имаха възможност да се срещнат лично и с директора на учебното заведение, за да поставят своите искания, съобщиха от Община Русе.

Констатирана бе и нуждата от организирането на спортни занимания или сформирането на постоянен самодеен състав за ученици, тъй като в селото в момента действат няколко такива, но за възрастни.

По предложение на гражданин ще бъде проучена възможността за оптимизиране на административното обслужване в Община Русе. С експерти ще бъде търсено решение за улесняването на гражданите при получаване на данъчна оценка на имот.

На общоселското събрание, което се проведе в 18 часа в пенсионерския клуб, бяха обсъдени и други общественозначими въпроси. От 2020 насам бюджетът на кметството се увеличава непрекъснато от 234 788 лв до 324 378 лв. (37,5%). Двойно е увеличението на средствата за асфалтиране на улици, а по програмата за временна заетост са назначени и допълнителни двама общи работници в кметството.

Относно проблема с безстопанствените кучета бе подчертана необходимостта от регистрацията на домашните любимци във всяко населено място, за което общинските служители от отдел „Екология“ са провели обучения на кметовете на кметства. Целта е контрол върху недобросъвестните собственици и превенция на изоставянето на кучета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    До 3
    Не се кахъри,с това ще си останат бъзънчани - само със изслушването.
  • 10
    3
    аз
    тоя дебил оправи русе, тръгна да оправя бъзън, няма такъв смешник в цялата история на Русе
  • 17
    2
    Пишман Пенчо
    Пена, я им почни един воден цикъл на бъзънчани да им направиш живота по-розов и да те споменават с добро!
  • 19
    1
    Писна ми!
    Гномчо Микрофонов само ходи насам-натам да се снима с този и онзи и да си прави евтин ПиАр! Кога ще седне да РАБОТИ за Русе???
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари