Пенчо Милков: Ще се пръска ударно срещу комари

1
Това стана след свикана спешна среща във връзка с увеличената популация на насекомите
Това стана след свикана спешна среща във връзка с увеличената популация на насекомите Снимка: Община Русе

Това стана след свикана спешна среща във връзка с увеличената популация на насекомите

Във връзка с увеличената популация на комари на територията на Русе ще бъде извършена допълнителна ударна дезинсекция сутрин и вечер през следващите два дни – 21 и 22 юни. Третиранията ще започнат в 4:00 ч. сутринта и вечерта в 20:30 ч., като за целта ще бъдат използвани всички налични специализирани автомобили. Това стана ясно на свиканата от кмета Пенчо Милков спешна среща с Георги Георгиев - управител на фирмата изпълнител по договора за дезинсекция „САНСИ“ ООД. На нея присъстваха и директорът на дирекция „Екология и транспорт“ проф. Любомир Владимиров и началникът на отдел „Екология“ Радостина Вуцова.

Управителят на „САНСИ“ ООД обясни пред кмета, че трудностите с овладяването на популацията на комарите са свързани най-вече с липсата на средства за ларвицидно третиране, които не бяха отпуснати от държавата през тази година. Според Георги Георгиев следващата седмица предстои подписване на такъв договор, но призна, че тези действия са закъснели. По думите му интензивните валежи през последните седмици, както и ниското ново на р. Дунав, също са оказали своето влияние.

По повод появилите се съмнения относно качеството на използвания препарат Пенчо Милков настоя за строг контрол относно веществата, които се използват при третирането, както и тяхната консистенция. В тази връзка в ранните часове на утрешния ден, за да инспектира процеса на пълнене на резервоарите, както и самото третиране, на сборния пункт, който се намира на ул. „Св. Димитър Басарбовски“ №40, ще присъства и кметът на Община Русе.

Изпратено е официално писмо до Община Гюргево за синхронизиране на обработките срещу комари, припомниха от общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    9
    Владо
    Как закъснели? Нали държавата обработва ларвицидно септември 2023г! Година през която нямаше кьорав комар. Все някой друг е виновен!
  • 13
    8
    Сашо
    И аз мисля,че ще се пръска ударно срещу комарите,но догодина, от новия кмет на Русе...
  • 11
    7
    Гинеколог
    И срещу пичи въшки да напръскат. Твойта поредна е пълна с въшки.
  • 13
    6
    Осеменител 2
    Да напръскат и срещу ГЛУПАЦИ, белким фане и се отървем от сексмашината на хилядолетието а? Ама наистина си много ПРОЗТ.
  • 12
    5
    Идея
    Пълномощниците му които струват 10 бона на месец ,да слагат по една пръскачка на гърба си и да почват квартал по кварта.Начело с оня капут Любчо Керимов знаменосеца на партията
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари