Пенчо Милков лично ще инспектира как се извършва третирането срещу комари

1
Тази година се стигна до криза, призна кметът на Русе
Тази година се стигна до криза, призна кметът на Русе

Тази година се стигна до криза, призна кметът на Русе

"Три години в Русе нямахме проблеми с комарите, но тази година се стигна до криза. Сигналите, въпросителните към провежданата дезинсекция от „САНСИ“ ООД са много…", написа Пенчо Милков във Facebook. И обясни какво се предприема в момента, както и че той лично ще присъства на ударните пръскания, които ще се състоят сутрин и вечер в следващите два дни.

"Направих спешна среща с управителя на фирмата Георги Георгиев и изисках допълнително ударно пръскане срещу комари сутрин и вечер през следващите два дни – 21 и 22 юни. За първи път ще се въведат двукратни пръскания.

Те ще започват в 04:00 ч. сутринта и в 20:30 ч. вечер.

В ранните часове на утрешния ден и аз ще съм там. Ще отида да инспектирам процеса на пълнене на резервоарите, както и самото третиране, на сборния пункт на ул. „Св. Димитър Басарбовски“ №40.

Обръщам се към всички, които желаят да упражним заедно граждански контрол над извършването на дейностите.

Събираме се тази нощ в 03:50 ч. на посочения адрес, откъдето ще излязат 5-те автомобила, с които ще се третира. Нека проследим процеса.

Според управителя на „САНСИ“ увеличената популация на комарите е най-вече заради липсата на средства за ларвицидно третиране, които не бяха отпуснати от държавата тази година. От 2020 г. след именно наша активност до Министерството на финансите такива средства се отпускаха на Министерството на здравеопазването и бяха правени ларвицидни обработки. Тази година не е правена.

Следващата седмица предстои подписване на такъв договор, но тези действия са закъснели. Георги Георгиев отчита като причина и интензивните валежи през последните седмици, както и ниското ниво на река Дунав. След срещата с мен той увери, че цялата налична техника и специализирани автомобили ще бъдат използвани за решаване на проблема.

Действаме в синхрон и с Община Гюргево.

Тази нощ и следващите дни лично ще се уверявам дали дейностите се извършват точно", увери Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    Zlatan
    Затова не се притеснявай. Русенци са прости и страхливи. Може пак да те изберат.
  • 7
    11
    Здрасти
    На есен, с коя жена ще обикаляш из телевизионните студия.
  • 8
    10
    Фото-Граф
    Снимката на този младеж, от преди промяната на семейния му статус ли е? Новата булка кога ще я представи пред обществеността?
  • 7
    9
    Граждански контрол!
    06:15 ч., тази сутрин третираха против комари в кв. "Мальовица" (кв. "Дружба - 2"). Силно задимиха, дори не се видя колата им. Чухме бръмченето на агрегата и едвам успяхме бързо да затворим прозорците. На мрежата отвън имаше накацали комари, които видяха пушилката и си отлетяха.
  • 12
    8
    Прилеп
    Ко стаа? Събрахте ли се нощес? Айде чакаме фацебук рапорта. И как те е пуснала жена ти по нощите да бродиш? Много си рисков с тази неубоздана мощ в топордаците.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари