Пенчо Милков: Положението в Русе е опряло до кокал

3
Аз отказвам като кмет да поема целия удар
Аз отказвам като кмет да поема целия удар

Аз отказвам като кмет да поема целия удар

Опашките с тежкотоварни автомобили, насочващи се към ГКПП „Дунав мост“ вече се спират във вътрешността на страната, за да се облекчи трафикът в Русе. Това уверение получи днес кметът Пенчо Милков от министрите на транспорта и съобщенията и от министъра на вътрешните работи, съобщиха от общината. 

Получих уверение от министъра на вътрешните работи и министъра на транспорта и съобщенията, с които се чух няколко пъти днес. По мое настояване от предходните няколко дни, че тежкотоварните камиони се спират от следобедните часове и във вътрешността на страната.

За първи път забелязвам желание в държавните органи да въведат постоянен режим, който да облекчи положението на Русе, за който говоря от дни.

Тежкотоварният трафик е увеличен многократно, положението в Русе е опряло до кокал и аз отказвам като кмет и от името на своите съграждани Русе да поема целия удар. Заявих на министрите, че действията на държавата действително трябва да бъдат незабавни, защото животът на русенци в момента е нетърпим.

Обнадежден съм от бързата реакция на министрите днес, защото във всички случаи и при други обстоятелства на неангажираност от страна на държавата аз в качеството ми на русенец и кмет, заедно със всички мои съграждани, бихме могли да намерим начин да спрем камионите извън територията на Русе.

Уверен съм, след разговорите днес и след изключително бързата реакция на министрите, че нашият проблем е чут. Вярвам в силата на нашата държава да реши проблема“, каза Милков в изявлението си към русенци.

През последните дни освен двойно увеличения тежкотоварен трафик след войната в Украйна, напрежение се създаде и заради увеличения поток от румънски туристи, прибиращи се от българското Черноморие по родните си места.

Община Русе възложи изработката и всеки момент се очаква поставянето на пътни знаци с надпис Transit, които да насочват чуждестранните водачи към Дунав мост и същевременно да не допускат навлизането им в кварталите на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    26
    Оня с коня
    Търсите решение ама на неправилното място. На северните съседи нарушаващи правилата ГЛОБИ трябват. В закона за движение по пътищата пише, че нямаш право да навлезеш в кръстовище след като не можеш да го напуснеш. Та питам аз тогава Румънците защо редовно са във кръговото на Дунав мост и блокират цялото движение. Така, че стига само камионите били виновни а полицията са невинни, че не са се справили с организацията на движението. Ето варианти: 1 Камионите спират на пожарната за да могат тарикатите да се върнат обратно на опашката а колите се редът в колона по един към малкото кръгово на безмитна и обратно към терминала. Вариант: 2 Леките автомобили се спират да не влизат в Русе и се насочват по бул. България посока Николово от там към Монтюпе там се спират на достатъчно дългата и широка улица в колона по три. Когато терминалът има нужда от следващите като камионите се пускат по етапно към границата.
  • 5
    25
    Мм
    Стига бе. Ти няма ли да свършиш най-мъдрото. Да си подадеш оставката!
  • 8
    24
    Милю
    Не само в Русе. Ами преминаващите тирове от бул.България към с.Николово кой да контролира? Сложиха едни табели за забрана на товарни автомобили над 10 тона, но масово се нарушават от водачите/особено румънците/ и карат с превишена скорост по общинския път покрай училище, кметство, детски площадки, мед. служба. Къщите се тресат, таваните са напукани, хората стресирани и отчаяни. Това е всеки ден по ул.Липник, ул.Плиска и ул.Тунджа до разклона за Силистра и в другата посока Русе. Егати скапаните управници. Отврат.
  • 14
    23
    Павел
    Никой не спазва правилата,кво се правите на луди
  • 24
    22
    Васка
    Пенши скъпи, ТИР пред къщата ни има. Пари ли ни кара?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари