Пенчо Милков: Община Русе работи при пълна откритост, отчетност и прозрачност към гражданите и медиите

1
Няма ограничаване на достъпа на журналисти до сградата на местната администрация, заяви кметът на Русе
Няма ограничаване на достъпа на журналисти до сградата на местната администрация, заяви кметът на Русе

Няма ограничаване на достъпа на журналисти до сградата на местната администрация, заяви кметът на Русе

Кметът на Русе Пенчо Милков коментира публикации в медии и социални мрежи относно предполагаемо рестриктивно отношение към журналисти, касаещо достъпа им до сградите на местната администрация. Той опровергава твърденията, че има специален режим на достъп на журналистите до Община Русе.

В изпратеното до медиите становище се казва:

Общинските сгради на пл. „Свобода“ 6, на ул. „Олимпи Панов“ 6, на ул. „Черно море“ 2 и всички останали, в които са разположени дирекции и отдели, са охраняеми и достъпът е уреден с пропускателен режим съобразно Правилник, утвърден от кмета на общината. В него е указано, че представители на медии биват допускани до вътрешността на сградите след представяне на журналистическа карта, както и граждани с посетителска карта и след потвърдена необходимост от служител на общината. Съгласно утвърдените вътрешни правила служителите в отдел „Връзки с обществеността“ са основен посредник при комуникацията между общинската администрация и представителите на медиите.

Създадена е пълна и цялостна организация относно достъпа до сградите, в които се помещава общинска администрация. В коментираната ситуация е допусната неточност при прилагането на вътрешните правила, което е провокирало ненужно неудобство и напрежение за представители на русенски медии.

Държа да подчертая, че в нито един момент от настоящия и предходния мандат не е съществувало ограничаване на достъпа на журналисти до сградата на местната администрация.

Под мое ръководство Община Русе е работила и ще продължава да работи при пълна откритост, отчетност и прозрачност към гражданите и представителите на медиите”.

Припомняме, че ден по-рано представители на медиите в Русе бяха скандализирани от съобщение, което ограничава достъпа им до общинската сграда. В него се посочва, че журналистите задължително трябва да се обърнат предварително към представител на ПР отдела, както и да не заснемат репортажи във фоайетата на общината без разрешение. Според мнения на журналисти и общински съветници това противоречи на етиката и приетите стандарти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    20
    пънчи
    Лукав смешник!
  • 1
    19
    Уточнение
    Уточнявам, Пенчо не е д.ю.н. - доктор на юридическите науки, или на говорим език казано "голям" доктор. Той е само доктор по право, но не е и д.ю.н. така, че е хубаво да се прави разлика.
  • 1
    18
    До Иван, Биляна и Пепи
    Явно е така, и вие като нея правите маскърлъци, за да прикриете вашия "герой"
  • 2
    17
    Иван, Биляна и Пепи
    Колеги сме на Василена Панкова, що питаш?
  • 3
    16
    Само до попитам
    Искам само да попитам какви са тези Иван, Биляна и Пепи. Не си спомням да сме гласували за тях, да са били кандидат кметове или в листите за общински съветници. Ако наистина не са печелили избори, значи работят за някой, който е печелил избори. Тогава остава въпросът, защото, спечелилият избори се страхува от журналистите и слага бариера? Какво тъмно и мръсно се крои в Общината или в общинския съвет, че се крият от журналистите. Или основната пропаганда на леблебийския управник минава през фейсбук.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари