Управленската програма на Община Русе: Подобряване на микроградската среда, повече средства за култура и по-строг контрол над нарушителите

2
На редовна сесия на Общинския съвет бе представена Програмата за управление на Община Русе
На редовна сесия на Общинския съвет бе представена Програмата за управление на Община Русе Снимка: Снимка: Dunavmost

На редовна сесия на Общинския съвет бе представена Програмата за управление на Община Русе

За периода 2023 – 2027 година се предвижда да бъдат надградени резултатите, постигнати през изминалия мандат. В управленската програма са заложени редица дейности, които и през този мандат ще бъдат основани на ефективност и прозрачност в работата на администрацията, съобщават от Община Русе.

Всички русенци искат градът ни да бъде привлекателен, активен и развиващ се. Вярвам, че и през следващите 4 година ще успеем да увеличим общата си сила и заедно да осигурим бъдещето, което заслужаваме“, каза кметът.

Пенчо Милков благодари на общинските съветници и гражданите, отправяли предложения и поставяли обществено значими цели, които са добавяни в настоящата програма, за да бъде работата на администрацията още по-ефективна.

В Програмата за управление са заложени главните приоритети и решителните стъпки, за да се утвърди статутът на Русе като иновативен град. Ще продължи започнатата през първия мандат на кмета Пенчо Милков мащабна програма за ремонти на улици, тротоари и площади, както и подобряването на микроградската среда.

Администрацията ще упражни и по-строг контрол над изпълнителите и ще привлече външни експерти - процес, който вече е започнал. Новото строителство ще бъде стриктно контролирано, като преразглеждането на Общия устройствен план и въвеждането на ограничения за височината на нови сгради също влиза в приоритетите на общината.

Предвижда се и по-голям финансов ресурс за кметовете на кметства, които да бъдат използвани за ремонти на улиците в малките населени места.

Новите правомощия на служителите на ИООРС са свързани с осигуряването на сигурност и спокойствие на гражданите. Продължава разполагането на камери на територията на общината. До момента те са над 1100. Разширява се и дейността на Общинска полиция, която ще работи в още по-тясна връзка с ОД на МВР при случаи на вандализъм.

Управленската програма предвижда повече финансов ресурс за Програма „Култура“, а помощта при издаване на книги и други непреходни ценности за Русе ще се увеличи. Администрацията ще се стреми към по-добър диалог, обмяна на опит и експертиза, така че публичният, неправителственият, научният и частният сектор да създават в синхрон качествени културни продукти. Ще се увеличи и подкрепата за дейността на читалищата в община Русе. Всички субсидии, използвани за културни продукти, ще продължат да бъдат разходвани по ясни критерии и с прозрачност.

Целенасочената подкрепа за спортните клубове и подобряването на спортната база отново са заложени в програмата на Община Русе, за което ще бъде използван както собствени финансови средства, така и активно ще се привлича ресурс от държавата и частни лица. Масовият спорт, спортът за високи постижения и индивидуалният спорт са основни приоритети на администрацията, като те ще бъдат подкрепяни не само финансово, но и с обществено утвърждаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Спонсор
    А СЕЛЯНДУРИТЕ ДОЙДОХА С ЛЮБЕЗ НОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА КТМ/ КУРВИ, ТЪРТЕЙ И МОШЕНИЦИ/! После докар аха и социално слабите МАНГУСТИ и готово! Преди 90-та РУСЕ беше забра нен за КАРУЦИ, а сега? 63-64-та има ше файтони и КОНЕТЕ имаха парче плат да не серат на асфалта! А сега жълти каруци няма, а осран асфалт- колкото искаш! Кмета виновен, а поли цията НЕВИННА!?
  • 1
    5
    Спонсор
    НЕ може СЕЛЯНДУРИТЕ, които са 40% от ГРАЖДАНИТЕ, и тяхното поколен ие, шмъркано, татуирано и хвърлящо фасове и боклуци по спирките и от терасите, да е с претенций! На време то ДРУЖБИТЕ и ЧАРОДЕЙКИТЕ баха лозя! След това се напълниха със СЕЛ ЯНИ! СЪЩОТО БЕШЕ и ЗДРАВЕЦ- ИЗТ ОК! После дойдоха КУКИТЕ от ГРОБ до хлебозавода и стана.....?
  • 3
    4
    В Русе с фунерчета
    С новото осветление средата ти е тъмна Индия! Смотоняк е тоя кмет и тва е!
  • 7
    3
    Ти си фарс бе Менчо
    И в театъра няма те вземат! ВИДЯ ЛИ СИ БОРДЮРИТЕ ЗА МИКРОТО ТРОТОАРИ КОлкО СА МИКРО, същите кат тебе ? Видя ли си новото осветление по проект, пълна гробница и ти в нея! Продажен кмет с местожителство на село !
  • 13
    2
    Милена
    Нищо точно от изброените мерки за микросредата.Няма басейни,още не е изградена площадката за скейтборд,горите край Русе са превърнати в сметища,кея е бетонирана пустиня,тревните и цветни площи нямат поливна система,обезлесен парк и кей и.т.нТа не е ясно за какво се награждават
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари