Пенчо Милков: Към този момент няма нужда от вечерен час

3
Тази мярка е излишна, заяви кметът на Русе
Тази мярка е излишна, заяви кметът на Русе Видео: NOVA

В Русе през седмицата беше установен случай на коронавирус.

Дунавският град е един от четирите в страната, където бе изградена полева болница. Имат ли готовност здравните заведения да лекуват пациенти с коронавирус? Какъв е контролът по граничните пунктове?

От тази сутрин е ясно, че в града вече има и втори случай на COVID-19. Мъжът, който е на 21 години и се е завърнал от Англия е проявил самодисциплина, но днес е дал положителна проба.

До този момент 5 души са нарушили карантината си и има образувани производства по тези сигнали. Мисля, че все пак хората осъзнаха какъв е редът и какви са нужните действия от тяхна страна. В масовия случай те разбират и спазват инструкциите на органите на реда и Националния оперативен щаб“, заяви кметът на града Пенчо Милков пред камерата на NOVA.

Община Русе с пределни сили охранява всички квартали в равна степен. Няма необходимост за специално внимание на определени зони. Считам, че към този момент няма нужда от вечерен час. Излишно е да залагаш такава норма при положение, че хората не са по улиците вечер“, добавя той.

По думите на Милков, изградената полева болница има 300 легла, които могат да бъдат въведение в експлоатация при нужда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари