Екипи от доброволци ще патрулират в Русе

4
Нека заедно убедим децата, младежите и възрастните хора, които са навън по улиците, да се приберат по домовете си и да предпазим града си, каза кметът на Русе
Нека заедно убедим децата, младежите и възрастните хора, които са навън по улиците, да се приберат по домовете си и да предпазим града си, каза кметът на Русе

Кметът на Русе Пенчо Милков покани на среща в общината представители на всички партии и техните младежки структури във връзка с кризисната ситуация заради пандемията COVID-19.

Той ги призова да предприемат заедно акция, която не е правена другаде досега - създаване на доброволчески групи, които да патрулират в града и да приканват хората към спазване на противоепидемичните мерки. На срещата се отзоваха представители на местните организации на БСП, АТАКА, ДСБ ВМРO, Да, България!, Движение за радикална промяна "Българската пролет”и ССД, съобщиха от общинската администрация.

"Вие представлявате различни групи от русенци, изразявате ги. Доказали сте многократно, че сте организирани и ефективни. Нека заедно убедим децата, младежите и възрастните хора, които са навън по улиците, да се приберат по домовете си и да предпазим града си", каза кметът на Русе. Според него това е начин политическата система да си върне общественото доверие, като бързо, ефективно и демократично помогне в извънредната пандемична обстановка. Община Русе предостави на политическите сили информационни брошури и предпазни средства за провеждането на съвместните действия. Идеята на Пенчо Милков  е доброволците да патрулират по двойки в различните части на града.

Надеждите на кмета и неговите заместници са инициативата да се превърне в русенски пример за дисциплина и демократичност. В речта си към общинските съветници по-рано днес той бе категоричен, че именно партиите притежават убедителност, която може да се бори с неспазването на забраните от страна на гражданите. "Доброволците са тези, които с усмивка и по безопасен начин ще насърчат хората да се погрижат за себе си и близките си, като се приберат вкъщи", каза кметът. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари