Пенчо Милков: Градът е разкопан и ще стане още по-разкопан!

4
Много пъти обяснявахме защо има улици в лошо състояние и не ги ремонтираме, заяви кметът на Русе
Много пъти обяснявахме защо има улици в лошо състояние и не ги ремонтираме, заяви кметът на Русе Видео: Русе Медиа

Карта с улиците в Русе, където предстои подмяната на тръби на ВиК, ще бъде изготвена в първите дни на Новата година от общината.

Целта е гражданите да бъдат информирани, че на тези улици, повечето от които са в лошо състояние, ще бъде направен ремонт, но след полагането на новата канализация, съобщи кметът Пенчо Милков, предава Русе Медиа. Така ще се избегне познатата ситуация, в която след асфалтиране на даден участък, той се разкопава отново заради подмяна на тръби.

Градът е разкопан и ще стане още по-разкопан, когато започне проектът на ВиК. Много пъти обяснявахме защо има улици в лошо състояние и не ги ремонтираме – примерно участъкът от Олимп до Лидл, защото отдолу ще минават тръби на ВиК. Това не е правено 50 години, проектът на ВиК е за 100 млн. лв. и ще се разкопаят много улици“, обясни Милков.

Водното дружеството е в постоянен контакт с общината и има направен анализ на местата, където ще сменят тръбите, за да не се получи на ремонтиран участък да се среже. По тази причина около една трета от изтегления от общината кредит от 10 млн.лв., който е за ремонт на улици и тротоари, не може да бъде използван за първоначално предвидените обекти, където ще минават тръби.

Затова в момента сме в процедура по промяна на списъка с улиците и тротоарите, като ще включим такива, които няма да бъдат засегнати от ВиК мрежата. Целта да е можем до септември, докато изтича срокът, в който трябва да се реализират средствата по този кредит, русенци да видят, че  успешно са ремонтирани участъци от улиците и тротоарите. Ще има отново графична информация с карта, за да може всеки да види къде попада“, каза още кметът на Русе.

Ремонтите ще повишат запрашеността на града, но това е временно неудобство, което няма как да се избегне. Там, където улиците са направени, общината ще ги мие редовно, заяви още Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари