Мият ли се улиците на Русе?

1
Този въпрос си зададоха десетки русенци, ангажирани с проблемите на града
Този въпрос си зададоха десетки русенци, ангажирани с проблемите на града

Този въпрос си зададоха десетки русенци, ангажирани с проблемите на града

Социалната мрежа вчера прегря от коментари по темата с миенето на русенските улици. Страхил Пеев пита: "Някой знае ли дали улиците в Русе се мият? Според мен са много мръсни и допринасят допълнително за замърсяването на въздуха".

Към мнението му се присъединиха десетки, повечето от които не вярват или не са виждали с очите си как се мият улиците на Русе от времето на соц-а. Според други улиците се мият "чат-пат, но повече се разчита на дъжда".

"По принцип има график за миене, а отделно на изпълнителите на строителните дейности обикновено го има в проекта или им се правят предписания да си мият след себе си (вкл и гумите на машините, дето не съм го виждал на живо никога)", уточни запознат със ситуацията.

Мартин Петров, който казва, че живее на главна улица дава пример с праха по личния си автомобил. "Най-простия пример. - пише той - Живея на главна улица.. Измил съм си колата, не съм я карал 2 дни и вляза ли като пусна чистачките мажат кал все едно някой ми е хвърлил шепа пръст на прозореца".

График за миене на улици има и той се изпълнява през лятото.

Към момента разкопаването на града по водния проект допълнително усложнява тази дейност - дори и да я има предвидена. Но е факт, че русенци искрено се оплакват - според тях улиците в Русе трябва да се мият по-често и то не само в центъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    ВИОЛЕТКА
    В УЛИЦИ ОСЕЯНИ С ДУПКИ 3 В 1 РАЗПОЛОЖЕНИ ПРЕЗ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 3М МОЖЕТЕ ЛИ МИЕТЕ, И АКО ДА, КАК СТАВА
  • 1
    10
    Daaa
    Само от Цеко до кръговото на Еконт ги видях миналата година,2,3 пъти,в лява лента в насрещното,вдигат пушилка и толкова
  • 3
    9
    Анатолий
    За по на пряко се преминава през пухлево дере към ТЕЦ през кална улица, след което превозните средства оставят кал на голямото кръгово. Там поради тая причина стават множество катастрофи, и се подменя няколко пъти мантинелата и ламаринената ограда. ОТ ОБЩИНАТА да вземат мерки. .
  • 4
    8
    смешно
    русенци ангажирани с проблемите на Русе, ха-ха-ха.
  • 10
    7
    Групенфюрер Мюлер
    Улиците на Русе направо преливат от лъжливите предизборни обещания на Пенчо и от лековерието на 30000 зеленчука депо му повярваха....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари