Община Русе ще тегли 12 милиона лева заем, за да асфалтира улиците

3
Дотогава - гледайте в краката си!
Дотогава - гледайте в краката си! Снимка: БНТ

Улици или лунен пейзаж?

Община Русе ще тегли 12 милиона лева заем, за да асфалтира част от улиците, разкопани по водния цикъл. Това предизвика недоволство у част от гражданите, а други приветстваха предложението, защото в момента половината град е в изкопи, а положеният нов асфалт покрива частично улиците, предава БНТ.

Улица или лунен пейзаж? Този въпрос си задават все по-често русенци когато излизат навън. След ремонта на водопреносната система в града, положението става нетърпимо.

В опит да реши проблема, кметът предлага общината да изтегли заем от 12 милиона лева, с който да се ремонтират 28 улици и прилежащите им тротоари. Уловката част от тях вече са частично възстановени по проекта за рехабилитация на ВиК мрежата.

"Това не е с цел ние да ги рехабилитираме след ВиК оператора, а напротив - да се изпълни нещо, което гражданите чакат от години", обясни кметът Пенчо Милков.

"Много добра идея, защото улиците са в безобразно състояние. Нещо, което е започнато, трябва да се приключи в крайна сметка, защото е кошмар", казва Екатерина Бъчварова.

Други русенци се притесняват, че моментът за теглене на кредит не е добре избран с оглед на голямата инфлация.

"След няколко месеца положението може да е съвсем друго, и да се стигне до положението, че сме разкопали улиците, а нямаме пари да ги закопаем и асфалтираме, и отново с месеци да стоим в пушилка, кал", смята Виктор Стоянов.

Според кмета Пенчо Милков, ако бъде изпуснат моментът, средствата ще се обезценят, а сумите, които ще трябват впоследствие, ще са много различни. Той е категоричен, че критериите за подбор на улиците са ясни и прозрачни, но хората поставят условие: "Да има сериозен инвеститорски контрол".

Общинският съвет в града ще вземе финалното решение. Дотогава - гледайте в краката си!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    22
    Ggggghhhhh
    Никакви заеми. Гербаджиите да вадят пари за несвършена работа в срок и барабар с Пенчо да вземат да се скрият от политиката, че са гола вода.
  • 7
    21
    Agata
    Кметът е такъв, какъвто сме си го избрали. На такива граждани- такъв кмет! И градът заприлича на всички тях. Докато българските граждани не започнат да търсят отговорност и сметка на управници, политици и придружаващи калинки за техните безобразия, резултатът ще е все същия. Я, вижте Румъния- имат няколко цели правителства в затвора, имат гражданско общество, по-задружни са от нас и са по- големи патриоти. На кого от нас му пука?! Нали ще има на площада за Нова година заря и пиратки! За това ще им дишаме праха.
  • 15
    20
    Георгиева
    Този кмет е едно пълно недоразумение на природата, но на есен 2023 г. ще имаме възможност да поправим тази грешка и този човек с целият му екип да бъдат изправени пред съда. Те се грижат само за собствения си рейтинг. Кой ще връща тези заеми бре, идиоти недни?! Освен това тях ги вълнува само уличното платно, но не и тротоарите наоколо, а за зеленина и дървета изобщо да не говорим. И защо се планира преасфалтиране на улуци, които неотдавна бяха преасфалтирани. Плиска е преасфалтирана преди около 10-12 години. По същия начин спирки на градски транспорт бяха направени и като дойде Пламен Стоилов ги пренаправи, за да открадне пари по т. нар. проект за интегриран градски транспорт. Незабавна оставка и съд за този и за предишните кметове!
  • 14
    19
    Не ви интересува
    То да оставим факта,че 3 пъти нямахме вода в центъра на града,точно поради "водния цикъл"... Че нищо не се върши както трябва,да попитам господин кмета за операта какво свърши? Тази сграда ще остане ей така в нищото.. "Ремонт" правиха уж,подпалиха я,след това я наводниха пожарникарите и в последствие се усвоиха пари за нов ремонт,ама то го няма ремонта... Какво се случи и с тези пари,кмете???? Най мишкарския БСП-арски ми*дил дето гледа като за последно да окраде каквото може,защото знае,че повече "лапачка" като кмет няма да има... И**од мръсен,дано му мине "цикъла по вода".......
  • 16
    18
    Позор
    Последният даже го удари на секс, лъжи и Фейсбук.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари