Пенчо Милков: Браво, Ангеле! Браво, Джан!

5
Огромна радост за България и за Русе!
Огромна радост за България и за Русе! Снимка: Facebook

Огромна радост за България и за Русе!

"Браво, Ангеле! Браво, Джан! Огромна радост за България и за Русе!". С тези думи на възхищение кметът на Русе коментира победата на двамата русенци на европейското първенство по вдигане на тежести в София.

На шампионата в София 22-годишният Русев стигна до златото в най-леката категория при мъжете - до 55 килограма, с двубой от 244 килограма.

Бронзов медал пък завоюва тийнейджърът Джан Зарков, който събра двубой от 235 килограма. Сребърният медал бе спечелен от грузинеца Рамини Шамилишвили с 241 килограма.

Българите бяха над всички във второто движение - изтласкването, където постигнаха двата най-добри резултата.

Зарков се справи последователно със 123, 129 и 133 килограма, а Русев излезе на подиума чак след като всички останали състезатели бяха приключили и с трите си опита. Той постигна 135 килограма в първия си опит, който му донесе златото. Русев се справи със сериозни болки в дясното рамо, които той получи при третия си опит в изхвърлянето. Роденият в Русе щангист опита да направи опит и на 140 килограма за публиката в залата, но не успя, след което се отказа от финалната си тежест, но това бе без никакво значение.

Бронз в изтласкването спечели испанецът Хосуе Брачи Гарсия със 131 килограма. Той вероятно щеше да се бори и за европейската титла, но не успя да направи успешен опит в първото движение - изхвърлянето.

Там най-добър бе турчинът Муамер Шахим със 112 килограма. Втори с килограм по-малко остана Шамилишвили, докато Ангел Русев взе бронз в изхвърлянето със 109 килограма.

В първото движение Джан Зарков бе едва осми със 102 килограма, но представянето му във второто движение в дебюта му при мъжете на европейско първенство бе наистина впечатляващо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    14
    Гражданин
    До коментиращия под № 11.Разбирам намека Ви, но ако съм прям и остър ще обидя тези деца и ще омаловажа техния труд и постиженията им.А е видно , че Пънчо е дебелокож гьонсурат и най-безсрамно се нарежда до тези спортисти.Но какво да правим.Въпрос на ценностна система.
  • 2
    13
    1990-2024 г.
    Я,я посочете един кмет със самостоятелно мислене за Русе и такъв общински съвет или областен управител?
  • 5
    12
    Gero
    Пенчу хаха
  • 10
    11
    До гражданине под № 10
    Градски, единственото, което той може да направи, за да му кажем браво е ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА. Сега, веднага, още днес, най-късно до петък
  • 10
    10
    Гражданин
    Пънчо,а защо не си зададеш въпроса "Какво да направя аз,че и на мен да ми кажат браво,а не да ме ругаят,псуват и т.н."
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари