Джан Зарков: Много съм радостен!

6
17-годишният талант от Русе извоюва бронзов медал на европейското първенство по вдигане на тежести
17-годишният талант от Русе извоюва бронзов медал на европейското първенство по вдигане на тежести Снимка: Facebook

17-годишният талант от Русе извоюва бронзов медал на европейското първенство по вдигане на тежести

Ангел Русев стана европейски шампион в кат. до 55 кг на първенството по вдигане на тежести в София. 23-годишният българин триумфира пред родна публика в "Арена София" с двубой от 244 кг. 17-годишният талант Джан Зарков извоюва бронзов медал в категорията. Среброто е за грузинеца Рамини Шамилишвили.

Ангел Русев, който получи и травма в рамото при втория си опит в изхвърлянето, взе бронзов медал в това движение с успеха си на 109 кг, а в изхвърлянето бе безапелационен - още първият му успешен опит на 135 кг бе достатъчен за златен медал в движението и в двубоя. Така русенецът Русев завоюва и своята четвърта поредна европейска титла, предава БТА.

Джан Зарков беше седми в изхвърлянето със 102 кг, но с успех на 133 кг. спечели сребро в движението и бронз в двубоя.

"Усещането е много по-различно, защото това е четвърта поредна титла за мен, дошла именно в България. Мотивацията, когато излизам да вдигам, е друга, защото никога не сме имали толкова голяма подкрепа от толкова много българи. Много по-мотивиращо е и дори се бях пренавил", каза шампионът Ангел Русев веднага след награждаването.

Относно проблема с рамото, който се появи по време на изхвърлянето, Ангел сподели: "Свалих 11 кг лично тегло, което се отрази много на тялото ми, на тренировките, а и на самото състезание. Като цяло първенството мина доста добре. Болката е временна! Победата е вечна!", добави Русев.

"Много по-различно е да чуеш химна тук и да побеждаваме. Най-голямата сила на един българин е, че е българин! Пред българите никой не може да застане, защото сме много силен народ и никой не може да ни победи лесно", завърши българският европейски шампион.

"Не очаквах да взема медал в двубоя, че и в изтласкването. Много съм радостен. Това беше моя мечта. И догодина, дай Боже, европейски шампион. Тренирам от около 5 години и това, което правим в залата, го направихме и на състезанието. Всичко мина много добре. Искам да благодаря специално на моите треньори, нямаше да се справя без тях", каза Джан Зарков.

От 20:00 часа тази вечер в кат. до 61 кг при мъжете за България ще вдигат Иван Димов и Габриел Маринов.

На 14 февруари от 20:00 часа стартира битката за медалите в категория до 67 кг при мъжете с участието на Валентин Генчев и Диан Пампорджиев.

На 15 февруари от 17:00 часа е надпреварата за европейската титла в категория до 64 кг при жените с участието на Галя Шатова. От 20 часа стартира битката за медалите в категория до 73 кг при мъжете, в която ще участва Божидар Андреев.

На 16 февруари от 10:00 часа в категория до 71 кг при жените (Грепа С) ще вдига Мария-Александра Арнаудова.

На 17 февруари от 10:00 часа в категория до 76 кг при жените ще участва София Гарсия Стефанова. От 17 часа стартира битката за еропейската титла в категория до 89 кг при мъжете с участието на Карлос Насар.

На 19 февруари от 14:00 часа в състезанието за медалите в категория до 102 кг при мъжете влиза Васил Маринов. От 17 часа стартира битката за титлата в категория до 109 кг при мъжете с участието на Христо Христов.

На 20 февруари от 13:00 часа е състезанието в категория над 87 кг при жените с участието на Джесика Иванова.

Билет за пълен състезателен ден е на цена от 20 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари