PCR тест не уловил от първия път COVID-19 при завърнала се от Нидерландия жена

1
По-рано PCR тест не установил коронавирус от първия път и при медицинска сестра
По-рано PCR тест не установил коронавирус от първия път и при медицинска сестра

Завърналата се жена от Нидерландия с COVID-19 от село Криво поле, около която се шуми тези дни, е била два пъти изследвана с PCR тест у нас, като заразата е била установена едва втория път.

"В момента на приемането тестът бе отрицателен, макар да имаше тежка пневмония", заяви пред "Сега" шефът на МБАЛ-Хасково Георги Гелов. После заболяването протича зле, което е причина да се направи втори PCR тест. Той вече дава положителен резултат. Това е нов подобен случай в болницата. По-рано PCR тест не установил коронавирус от първия път и при медицинска сестра. Всички изследвания се правят в националната лаборатория.

В момента състоянието на 39-годишната жена от Криво поле е много тежко. Лекарите се борят за живота й. При изследванията е установено, че има и диабет.

Тя пристига с полет от Амстердам през уикенда. Маршрутът до Хасково изминава с такси. С нея се били двете й деца - на 15 и 16 години. Едното е с установен COVID-19, но без да е болно, то е под лекарско наблюдение. Другото е с отрицателен тест и стои вкъщи под карантина.

Още 13 души са пристигнали със същия полет в Хасковска област. Те също са под карантина. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари