PayPal спря услугите си за Русия

1
Компанията престана да приема нови потребители в Русия още в сряда
Компанията престана да приема нови потребители в Русия още в сряда Снимка: Jirapong Manustrong/Shutterstock

Компанията за онлайн плащания Пей Пал (PayPal) съобщи рано днес, че спира услугите си в Русия, като посочи за причина за решението си „сегашните обстоятелства“, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Пей Пал се присъедини към много други финансови и технологични компании, които преустановиха операциите си в Русия след инвазията в Украйна.

С оглед на сегашните обстоятелства ние спираме услугите на Пей Пал в Русия, заяви председателят и главен изпълнителен директор на компанията Дан Шулман в своя позиция. Той добави, че Пей Пал „се присъединява към международната общност в осъждането на военната агресия на Русия в Украйна“.

Говорител на компанията каза, че техническата поддръжка на тегленето на пари ще продължи за определен период от време, за да се гарантира, че при процеса на преустановяване услугите на компанията са спазени всички закони.

Пей Пал престана да приема нови потребители в Русия още в сряда.

Украинското правителство призоваваше компанията да прекрати дейността си там и да му помогне в набирането на финансови средства.

Вчера Пей Пал заяви, че от началото на инвазията, компанията е помогнала за събирането на повече от 150 милиона долара за благотворителност в подкрепа за Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари