Изисквания на ЕС ще повишат цените на горивата между 0,40 и 0,80 лева

0
Ще има ли ръст на цените на горивата?
Ще има ли ръст на цените на горивата?

Ще има ли ръст на цените на горивата?

Темата коментира председателят на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев в „Здравей, България“ по NOVA.

Той е на мнение, че цените ще се задържат, тъй като на този етап няма фактори, които да говорят за поскъпване. Бенчев каза, че в България има „ожесточена конкуренция“ на пазара. Експертът обясни, че най-ниските цени на горива в Европейския съюз са в България.

Бенчев каза, че с политиката в ЕС няма как цените на горивата да поевтиняват. Той посочи, че България вече ще трябва да отговаря и на други изисквания, като например търговията с емисии за сгради и транспорт, която ще влезе в сила през 2027 г. Експертът допълни, че това ще повиши цените между 0,40 и 0,80 лв.

Бенчев посочи, че ще влязат и нови изисквания за биогоривата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    2
    Дгд
    Дано в близко бъдеще се разпадне този ес. Само простотии и ставаме все по бедни
  • 12
    1
    123
    Само изисквания до дупка. Все нови и все по-различни. Ще се задавим с увеличенията на заплатите и реално пак ще ни ограбят. 80 ст. гориво нагоре, я се осъзнайте малко ! Става все по-зле.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари