PayPal ще връща безплатно закупени стоки в България

1
Операторът ще възстановява разходи за транспорт на стойност до 55 лв.
Операторът ще възстановява разходи за транспорт на стойност до 55 лв.

PayPal въвежда нова услуга за безплатно връщане на закупени онлайн стоки в 15 страни от Централна и Източна Европа, сред които и България. Услугата позволява на потребителите, които поръчват продукт от местни и чуждестранни търговци на всички краища по света и плащат чрез PayPal, да върнат продукта и да им бъдат възстановени разходите за транспорт.

В България ще се възстановяват разходи на стойност до 55 лв., като процедурата за връщане е максимално опростена. Потребителят трябва да попълни форма, която се изтегля от сайта на PayPal, и да я изпрати по електронна поща на платежния оператор. Сумата се възстановява в рамките на 10 дни.

Компанията цели с тази услуга да насърчи потребителите да пазаруват онлайн. При тези покупки транспортните разходи са важен фактор. Проучване на Gemius показва, че 40% от клиентите се отказват от онлайн покупки, ако трябва да плащат за доставка, а 75% са склонни да пазаруват повече онлайн, ако транспортът е безплатен.

Данните показват още, че 74% от онлайн купувачите се интересуват дали има възможност за безплатно връщане на пратката, а 21% от анкетираните признават, че са купили продукт онлайн именно заради наличието на възможност за безплатно връщане на пратката.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари