Павел Раличков: Управлението на Варна е пример за паралелна държава

4
Кабинетът на кмета не е в общината, а в един хотел в близост, твърди Раличков
Кабинетът на кмета не е в общината, а в един хотел в близост, твърди Раличков Снимка: Facebook

Кабинетът на кмета не е в общината, а в един хотел в близост, твърди Раличков

Управлението на кмета Иван Портних във Варна е еманация на паралелната държава. Струва ми се, че кабинетът на кмета не е в общината, а в един хотел в близост“. Това каза Павел Раличков, който е председател на Градския съвет на БСП и кандидат за кмет на Варна от Българската социалистическа партия. „Недопустимо е кмет на град като Варна да не ходи на работа. Смея да твърдя, че Иван Портних много отдавна спря да ходи на работа. Не мога да обещая на варненци коренно променен град за четири години, но мога да обещая, че ще се срещам с гражданите, за да търся техните идеи за развитието на Варна. Един от най-големите проблеми е, че липсва цялостна концепция за развитието на морската столица“, подчерта Павел Раличков, цитиран от БНР.

Най-важното е да се приеме нов Общ устройствен план на Варна, който да е направен, така че да работи за гражданите, а не да бъде подчинен на бизнес интереси. В пряка връзка с ОУП е изграждането на втори мост над Варненското езеро или канала. Ако искаме да спрем презастрояването, трябва да направим така, че града ни да се развива в друга посока. Смятам, че единствения начин за това е строежа на нов мост“, каза още кандидат-кметът и допълни: „Една от най-големите грешки на настоящата администрация е реализацията на проекта за синя зона. Не е редно да въвеждаш синя зона, без преди това да се погрижиш, за това къде ще паркират жителите и гостите на Варна. Това показва, че в общината процесите не вървят по тяхната логическа последователност“

Павел Раличков подчерта още: „Друг актуален проблем във Варна са безкрайните ремонти на улици. Те са безконечни, но са такива последните 6 месеца. Преди това три години и половина нищо сериозно не се направи във Варна в това отношение. Трябва да бъде изготвен план за всички планирани и течащи в момента ремонти, за да се знае кога се започва и кога ще се приключи с ремонтите“.

Създаване на индустриална зона е сред приоритетите на кандидат-кмета от БСП. Той уточни, че „разглеждаме възможността индустриалната зона да бъде разположени в близост до границите на община Варна. Например, на терени около Девня, тъй като там има изградена голяма инфраструктура, която само трябва да се доизгради или ремонтира“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари