Пенчо Милков: БСП ще разработи алтернативен бюджет

0
Ще покаже чрез него едно друго възможно управление
Ще покаже чрез него едно друго възможно управление

"Нормално е новият сезон на Народното събрание да бъде белязан от местния вот. ... В момента се поставя под въпрос моделът, който ГЕРБ налагат, защото те управляват и държавата, и до голяма степен местното самоуправление, така че нормално е темата за изборите за кметове да влезе и в парламента".

Това каза пред БНР Пенчо Милков, депутат от "БСП за България" и кандидат на левицата за кмет на Русе. Той добави, че БСП ще разработи алтернативен бюджет и ще покаже чрез него едно друго възможно управление, в което се подпомагат младите семейства, както и общинските, а и държавните болници, преизчисляват се пенсиите.

В предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Милков коментира предстоящия местен вот и уточни, че кандидатът на социалистите за София ще бъде обявен след конференцията на левицата на 11 септември.

По думите му не може да се прави точна аналогия с "чудото" на президентската кампания и предстоящата за местните избори, ако Мая Манолова бъде кандидат на БСП, защото Румен Радев е бил непознат за хората и по време на кампанията хората са го харесали и обикнали, докато образът на Манолова е достатъчно наситен, изграден и обикнат от хората от цяла България. Според него качествата на личността определят управлението на столицата в следващите четири години, а не това, което говори кандидатът.

Пенчо Милков уточни, че отговорността на партията ще бъде заявена не с подкрепата на даден кандидат за кмет на столицата, а с листата за общински съветници, която БСП ще подреди за София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари