Пациенти сигнализират за грубо отношение в ТЕЛК-Благоевград

2
На хора с увреждания се налага да чакат с часове
На хора с увреждания се налага да чакат с часове

На хора с увреждания се налага да чакат с часове

Зрителски сигнал за системни закъснения и грубо отношение от страна на лекарите и администраторите към пациентите в ТЕЛК-Благоевград. Защо се налага хора в неравностойно положение да чакат с часове, за да стигнат до кабинета, а решенията на комисията се бавят с месеци?

На хората в неравностойно положение и на майките на деца с увреждания често им се налага да чакат с часове, за да влязат при лекарите.

Мая Стоицева - майка на дете с увреждания: "Повече от час чакахме, при положение, че на писмото, изрично от ТЕЛК, пишеше да се явим от 9:00 часа, и това е техен системен проблем. Моят син е с умствено изоставане, има деца с аутизъм, възрастни с физически увреждания, които не могат да седят толкова часове прави, деца с хиперактивност, които не могат да седят дълго на едно място. Една майка също ми сигнализира, че са стояли с часове, викат ги в 9:00 часа и чакат с часове за специалист."

Любов Иванова се явява пред ТЕЛК след катастрофа, информира БНТ. Наложило ѝ се е да носи документите си няколко пъти, тъй като администраторите ги загубили. Твърди, че председателят на комисията проявил агресия към нея:

"Отношението на доктора беше изключително дружелюбно в кавички - първо той така ми изтегли ръката, не знам каква му е специалността, но този доктор имаше невероятно неприятно поведение спрямо мен: "Ти ако много знаеш, аз няма да те лекувам". ТЕЛК-а не е за лекуване, това го знаят всички, ТЕЛК-а е за преглеждане на документи, резултати и т.н."

Потърсихме позицията и на лекарите.

Д-р Олег Кашукеев - председател на ТЕЛК-Благоевград: "Веднага излезте, айде махайте се..."

БНТ: За сигнали на гражданите трябва да ви попитаме нещо, дали сте съгласни да поговорим?

Д-р Олег Кашукеев: "Няма да ме питате нищо!"

От ръководството на Многопрофилната болница в Благоевград, които отговарят за ТЕЛК-комисиите, обясниха, че поради обединение на двете комисии в града, в една лекарите и администраторите разглеждат по над 30 случая на ден и са изключително натоварени. А други желаещи да започнат работа в комисията няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Иво
    Бой за тези паразити в ТЕЛК и да се махат,изперкали дьртаци. И алчни боклуци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари