Патриотите замислили да свалят Борисов още преди 10 дни?

0
Според теория на конспирацията съюзниците планирали да сторят това след изборите с неизпълнимо искане за 300 лева пенсия
Според теория на конспирацията съюзниците планирали да сторят това след изборите с неизпълнимо искане за 300 лева пенсия Снимка: БГНЕС

Бюджетът, който във вторник светкавично обиколи 16 комисии и мина на първо четене, може да бъде взривен на 17 ноември, четвъртък.

Финансовият министър Владислав Горанов изпълни обещанието си и внесе проекта въпреки опасенията, че ГЕРБ ще го оттегли.

Но предупреди: “За мен най-страшното е да се поддадем на популистки теми и тези в един парламент, в който никой не носи отговорност за изпълнителната власт. Много бели могат да се направят”.

За опасността да няма ясни държавни сметки през 2017 г. потвърдиха и депутати от ГЕРБ и БСП, предаде “24 часа” .

10 дни преди изборите патриотите отказаха да подкрепят бюджета на ДОО в бюджетната комисия. И обявиха, че ще настояват минималната пенсия да се вдигне от сегашните 161 на 300 лв.

Красимир Каракачанов, който стана трети в президентската надпревара, заявява пред “24 часа”, че патриотите няма да се откажат от предизборния си ход с парите за възрастните.

Той обаче е категоричен, че това не е “ход за сваляне на властта”.

Според сметките на НОИ това означава първо 1,5 млрд. лв. допълнително всяка година. В момента дефицитът - т.е. парите, които не достигат за пенсии, е 4,5 млрд. лв.

На 1 януари 2017 г. при пенсия 300 лв. този дефицит става 6 млрд. лв. Това взривява освен осигурителната система и бюджета на държавата, категорична е шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари