„Пътна полиция“ - Русе ще разполага с 4 автомобила оборудвани с камери

0
ПРОВЕРКИ С КАМЕРИ
ПРОВЕРКИ С КАМЕРИ Видео: КИС 13

4 автомобила на „Пътна полиция“ - Русе ще бъдат оборудвани с камери, които ще заснемат извършването на проверките от катаджиите.

За да се избегне корупцията на пътя, от МВР оборудват автомобилите с видеонаблюдение и микрофони, с които ще се документират проверките на водачите. Колите ще имат цифрово записващо устройство, по 3 камери за контрол и наблюдение на зоните, в които се извършва проверката, и по 2 безжични микрофона, които ще записват провежданите разговори.

Засега в цялата страна автомобилите с камери са 20. Тенденцията е броят им да се увеличава, като до два месеца се предвижда да станат 120. Контролът на пътя ще може да се осъществява само от служителите на „Пътна полиция”.

Очаква се внесените промени в Закона за движение по пътищата да бъдат одобрени най-късно до средата на февруари. Това ще даде възможност да бъдат пуснати всичките 148 камери за електронен фиш, като целта  е да функционират без човешка намеса. Записите от проверките ще се пазят в продължение на 30 дни - времето, в което, при евентуално обжалване на проверката, записите ще могат да бъдат преглеждани за нарушения.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари