Първите 3D облекла в Русе ще се правят в новия STEM център

2
Това не е нещо ново за модния свят, но за България все още звучи екзотично
Това не е нещо ново за модния свят, но за България все още звучи екзотично Видео: Русе Медиа

Новооткритият иновационен обучителен център към ПГ по облекло „Недка Ив.Лазарова“ в Русе има амбицията да създаде първите 3D облекла в крайдунавския град

След като вече имат необходимата база и оборудване и разполага с необходимия софтуер и материали, от училището планират да създадат и първата дреха от матричните модули, разкрива  Русе Медиа. Това не е нещо ново за модния свят, но за България все още звучи екзотично.

Въпреки че не е твърде сложно, изработката на 3D облекла си е предизвикателство, тъй като няма кой да покаже и демонстрира, а всичко трябва сами да постигнем, споделя преподавател от училището. Вече са започнали тестове и са направили сами първите копчета и катарами за бъдещите облекла. След като се усъвършенстват в работата със софтуера към 3D принтера, ще бъдат създадени и първите модулни елементи от бъдещата материя.

Учители и ученици се надяват, че един ден ще имат достатъчно експонати, за да бъдат показани в ревю – така, както е на световните модни подиуми, но с марката на ПГ по облекло „Недка Ив.Лазарова“ в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари