Първите 300 афганистанци пристигат в Албания

0
Студенти в студентския град в Тирана започнаха да се изнасят, за да направят място за първата група граждани на Афганистан
Студенти в студентския град в Тирана започнаха да се изнасят, за да направят място за първата група граждани на Афганистан Снимка: andrey-andreev.com

Въз основа на решението на правителството първите 300 афганистанци и всички, които ще пристигнат по-късно, ще бъдат настанени в Тирана и Дуръс, в общежития, както и в хотели.

Днес студенти от седми и осми блок в студентския град в Тирана започнаха да се изнасят, за да направят място за първата група афганистанци, информира скопският телевизионен канал “Нова ТВ“, цитиран от Агенция Фокус.

Междувременно посланикът на САЩ в Тирана Юри Ким заяви, че САЩ работят в тясно сътрудничество с албанското правителство за настаняване на афганистански граждани в Албания.

След среща с министъра на Европа и външните работи Олта Джачка, посланик Ким благодари на албанския народ за помощта в този случай и каза, че афганистанските граждани ще бъдат временно настанени в Албания.

Попитана за техния брой, тя каза, че все още не е обявен конкретен брой афганистанци, които ще дойдат в Албания.

Имахме много добра среща днес. Изказвам своята благодарност на албанския народ за помощта. Все още нямаме точен брой, той се променя много бързо. Хората ще идват тук временно и след това ще се заселят в САЩ. „Някои отиват директно в САЩ“, каза посланик Ким.

Министър Джачка накратко каза, че ситуацията е много динамична, че се следи всяка минута и оцени срещата с Ким като много ползотворна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари